Recept zoekresultatenFijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood
Delhaize logo
  • Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood

Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Voorgerecht
Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ei
  • 350 g fijnproeverswitloof
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes
  • 2 room
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 1 el honing
  • 1,5 dl water
  • 50 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 1 draai van de ‘Chili Explosion’-molen Santa Maria
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Gastronomisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    175 gr
    15,94 €/kg
    €2,79
    F2001091200305720000
  • Bladerdeeg
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    450 gr
    2,42 €/kg
    €1,09
    S1999022200281720000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 8 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegvierkantjes met hun bakpapier op de ovenplaat. Bedek ze met bakpapier en leg er een bakplaat bovenop. Bak ze 12 min. in de oven en laat ze op een rooster afkoelen.
    2. Snijd de witloofstronkjes intussen in 2 en doe ze in een braadpan met water, honing en boter. Bak ze op een matig vuurtje, tot het water verdampt is. Laat ze nog verder bakken tot ze gekaramelliseerd zijn. Kruid met peper en zout.
    3. Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een andere braadpan met water, tijm en boter. Bak op een matig vuurtje tot het water verdampt is, en laat ze nog bakken tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg de room toe, breng aan de kook en haal van het vuur. Laat afkoelen en voeg dan het ei en de parmigiano toe. Meng en breng verder op smaak.
    4. Verdeel deze bereiding over de stukjes bladerdeeg, schik er het witloof bovenop en bak 8 min. goudbruin in de oven op 180°C.
    5. Geef een draai van de kruidenmolen op de taartjes en dien warm op, afgewerkt met een beetje tijm.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Eindejaar
    Voorgerecht
    • Fijne taartjes met witloof en eekhoorntjesbrood

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Gastronomisch
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    175 gr
    15,94 €/kg
    €2,79
    F2001091200305720000
  • Bladerdeeg
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    450 gr
    2,42 €/kg
    €1,09
    S1999022200281720000
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000