Recept zoekresultatenVisballetjes met rode curry
Delhaize logo
  • Visballetjes met rode curry
    B

Visballetjes met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Visballetjes met rode curryB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 schaaltje Chinese groenten "wokmix"
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 afgestreken eetlepel blonde kandijsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g basmatirijst
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 675 g diepgevroren Alaska Pollack filets
  • 2 el fish sauce
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 ei
  • 25 cl kokosmelk
  • 2 eetlepels rode currypasta

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
    S2004112600123520000
  • Curry | Pasta | Rood
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082700123130000
  • Koolvis | Alaska
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    675 gr
    10,00 €/kg
    €6,75
    S2012050800270930000
  • Maiszetmeel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002011100095490000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij de (vooraf ontdooide) visfilets in blokjes. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het maïszetmeel, de sojasaus, de geperste look en de korianderstengels (bewaar de blaadjes). Maal tot een homogeen gehakt.
    3. Maak je handen nat, rol balletjes ongeveer zo groot als een pingpongballetje en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat 10 minuten in de oven bakken.
    4. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    5. Doe 1 eetlepel olie in een wok of sauteuse, bak de currypasta 2 minuten aan en giet er de kokosmelk bij. Vul het doosje van de kokosmelk met water, schud even en giet het water ook bij in de wok. Voeg de suiker toe, de fish sauce en limoensap naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
    6. Bewaar het groene deel van 4 uitjes voor de afwerking en snij de rest fijn. Laat in een kleine sauteuse kort roerbakken met de Chinese groenten in 2 eetlepels olie.
    7. Leg de gare visballetjes in de saus en laat nog 2 minuten sudderen.
    8. Bestrooi met het fijngesneden groene deel van de uitjes en de gehakte korianderblaadjes. Serveer warm met de rijst en de gebakken groenten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Visballetjes met rode curry
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
    S2004112600123520000
  • Curry | Pasta | Rood
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    110 gr
    12,64 €/kg
    €1,39
    S2007082700123130000
  • Koolvis | Alaska
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    675 gr
    10,00 €/kg
    €6,75
    S2012050800270930000
  • Maiszetmeel
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2002011100095490000