Recept zoekresultatenBibimbap met gochujangsaus
Delhaize logo
  • Bibimbap met gochujangsaus
    A
Bibimbap met gochujangsausA

Bibimbap met gochujangsaus

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g rundsgehakt met kruiden
  • 4 eieren
  • 1 bosje lente-ui
  • 4 wortelen
  • 1/4 Chinese kool
  • 1/5 rode kool
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 250 g bruine champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 320 g basmatirijst
  • 4 el rietsuiker in kristalvorm
  • 6 kl harissa
  • 4 el mirin
  • 6 el rijstazijn
  • 9 el olijfolie
  • 6 el gegrilde sesamolie
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1/2 el sesamzaadjes
  • 1/2 el zwarte sesamzaadjes
  • peper
  • zout
  • 4 el sojasaus
  • 500 g rundsgehakt met kruiden
  • 4 eieren
  • 1 bosje lente-ui
  • 4 wortelen
  • 1/4 Chinese kool
  • 1/5 rode kool
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 250 g bruine champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 320 g basmatirijst
  • 4 el rietsuiker in kristalvorm
  • 6 kl harissa
  • 4 el mirin
  • 6 el rijstazijn
  • 9 el olijfolie

Begin met koken

: 40 min.
1
Pers de teentjes knoflook en fruit ze op een zacht vuurtje, in een steelpan met 2 el sesamolie. Voeg na 2 min. nog 4 el sesamolie toe, de harissa, 4 el sojasaus, de rietsuiker, de rijstazijn en de mirin. Warm een beetje op, tot alles volledig gesmolten is. Laat afkoelen.
2
Snijd de wortelen in stukken en dan in fijne staafjes. Snipper de 2 soorten kool en de champignons. Bak alle groenten afzonderlijk in de braadpan, telkens met 1 el olijfolie: reken ± 5 min. kooktijd zodat ze krokant blijven. Reken voor de spinazie 2 min. en voeg er, behalve de olijfolie, ook 1 kl sesamolie aan toe.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Fruit het vlees op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie, en roer het los met een spatel. Snijd de lente-uitjes in niet al te fijne plakjes en voeg ze toe zodra het gehakt goudbruin is. Fruit nog 2 min., giet er de helft van de gochujangsaus bij en haal de pan van het vuur.
5
Breek de eieren in een grote warme braadpan met 2 el olijfolie en bak ze kort.
6
Verdeel de rijst en de verschillende ingrediënten in grote, brede kommen. Schep 1 ei in elke kom, bestrooi met de sesamzaadjes en dien lauw op. Zet sojasaus en de rest van de gochujangsaus apart op tafel.
1
Pers de teentjes knoflook en fruit ze op een zacht vuurtje, in een steelpan met 2 el sesamolie. Voeg na 2 min. nog 4 el sesamolie toe, de harissa, 4 el sojasaus, de rietsuiker, de rijstazijn en de mirin. Warm een beetje op, tot alles volledig gesmolten is. Laat afkoelen.
2
Snijd de wortelen in stukken en dan in fijne staafjes. Snipper de 2 soorten kool en de champignons. Bak alle groenten afzonderlijk in de braadpan, telkens met 1 el olijfolie: reken ± 5 min. kooktijd zodat ze krokant blijven. Reken voor de spinazie 2 min. en voeg er, behalve de olijfolie, ook 1 kl sesamolie aan toe.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Fruit het vlees op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie, en roer het los met een spatel. Snijd de lente-uitjes in niet al te fijne plakjes en voeg ze toe zodra het gehakt goudbruin is. Fruit nog 2 min., giet er de helft van de gochujangsaus bij en haal de pan van het vuur.
5
Breek de eieren in een grote warme braadpan met 2 el olijfolie en bak ze kort.
6
Verdeel de rijst en de verschillende ingrediënten in grote, brede kommen. Schep 1 ei in elke kom, bestrooi met de sesamzaadjes en dien lauw op. Zet sojasaus en de rest van de gochujangsaus apart op tafel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 174 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 14,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 174 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 14,8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 7,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butchers Burger | Bio

Delhaize

Butchers Burger | Bio

2 × +/- 300 gr

Bio

+/-€12,36

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Paksoi

Delhaize

Paksoi

1 st

€1,69

Rode kool | Stukjes appel

Hak

Rode kool | Stukjes appel

180 gr

€1,49

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

Bosto

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

2 × 4 x 75 gr

€4,58

Suiker | Bruin | Kandijsmaak

Delhaize

Suiker | Bruin | Kandijsmaak

500 gr

€1,59

La Flamme

Harissa

70 gr

€0,89

Mirin seasoning

Saitaku

Mirin seasoning

150 gr

€3,85

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

Santa Maria

Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame

44 gr

€4,15

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€50,68