Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBalletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten
Delhaize logo
  • Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g Bio varkensgehakt
  • 2 el fish sauce
  • 1 ei
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen pili-pili
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels verse gehakte koriander
  • 40 g paneermeel
  • 2 knoflooktenen
  • 1,5 eetlepels rode currypasta
  • 15 cl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 1 koffielepel ruwe rietsuiker
  • 50 g pinda's
  • 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • basilicum
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkensgehakt | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998102100508400000
  • Limoengras | Fijn gehakt
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
    S2007082700123080000
  • Pindanoten | Gezouten
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    900 gr
    2,77 €/kg
    €2,49
    S2013040200028320000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. bereidings + kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Meng het gehakt met de helft van de fish sauce, de pili-pili, het ei, de sojasaus, de koriander, peper en het paneermeel tot een homogeen mengsel. Maak er balletjes van en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 15 min. in de oven.
    3. Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak er de currypasta en de geperste knoflooktenen in aan op zacht vuur gedurende 2 min. Voeg dan de kokosmelk toe, het water, de rest van de fish sauce, de suiker en de kaffir. Laat zachtjes sudderen.
    4. Laat de gebakken balletjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Doe er de pindanoten bij en laat nog 2 min. sudderen.
    5. Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer meteen met Thaise rijst.

    Kooktip

    Voeg enkele gehakte dragonblaadjes toe om enigszins de bijzondere smaak van Thais basilicum te verkrijgen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Varkensgehakt | Varken | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998102100508400000
  • Limoengras | Fijn gehakt
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
    S2007082700123080000
  • Pindanoten | Gezouten
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    900 gr
    2,77 €/kg
    €2,49
    S2013040200028320000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001