Recept zoekresultatenBalletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten
Delhaize logo
  • Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten
Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

Balletjes van varkensgehakt in saus met pindanoten

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g Bio varkensgehakt
  • 2 el fish sauce
  • 1 afgestreken kl gemalen pili-pili
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el verse gehakte koriander
  • 40 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el rode currypasta
  • 15 dl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 1 kl ruwe rietsuiker
  • 50 g pinda's
  • 1 kl fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • peper
  • 500 g Bio varkensgehakt
  • 2 el fish sauce
  • 1 afgestreken kl gemalen pili-pili
  • 3 el lichte sojasaus
  • 2 el verse gehakte koriander
  • 40 g paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 el rode currypasta
  • 15 dl kokosmelk
  • 15 dl water
  • 1 kl ruwe rietsuiker
  • 50 g pinda's
  • 1 kl fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • peper

Begin met koken

: 30 min. bereidings + kooktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng het gehakt met de helft van de fish sauce, de pili-pili, het ei, de sojasaus, de koriander, peper en het paneermeel tot een homogeen mengsel. Maak er balletjes van en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 15 min. in de oven.
3
Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak er de currypasta en de geperste knoflooktenen in aan op zacht vuur gedurende 2 min. Voeg dan de kokosmelk toe, het water, de rest van de fish sauce, de suiker en de kaffir. Laat zachtjes sudderen.
4
Laat de gebakken balletjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Doe er de pindanoten bij en laat nog 2 min. sudderen.
5
Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer meteen met Thaise rijst.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng het gehakt met de helft van de fish sauce, de pili-pili, het ei, de sojasaus, de koriander, peper en het paneermeel tot een homogeen mengsel. Maak er balletjes van en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 15 min. in de oven.
3
Verwarm ondertussen de olie in een wok en bak er de currypasta en de geperste knoflooktenen in aan op zacht vuur gedurende 2 min. Voeg dan de kokosmelk toe, het water, de rest van de fish sauce, de suiker en de kaffir. Laat zachtjes sudderen.
4
Laat de gebakken balletjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Doe er de pindanoten bij en laat nog 2 min. sudderen.
5
Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer meteen met Thaise rijst.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid

500 gr

€4,75

Kruiden | Pili-Pili

Delhaize

Kruiden | Pili-Pili

12 gr

€1,55

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Paste | Green Curry

So Thai

Paste | Green Curry

110 gr

€2,45

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

4 × 40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,96

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Paprika | Nuts | Nootjes | 200G

Duyvis

Paprika | Nuts | Nootjes | 200G

200 gr

€1,95

Reeds in je keuken

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,35