Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenVelouté van asperges met salsa van grijze garnalen
Recept zoekresultatenVelouté van asperges met salsa van grijze garnalen
Delhaize logo
  • Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen
    Nutri-Score A

Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen

Velouté van asperges met salsa van grijze garnalenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g aardappelen
  • 1 witte asperges
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 10 cl lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 l water
  • 250 g aardappelen
  • 1 witte asperges
  • 1 el citroensap
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 10 cl lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 l water

Begin met koken

1
Fruit de grofgesneden ui(en) op een zacht vuur in een kookpot met de olie.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes.
3
Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 min. giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes.
4
Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
5
Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij. Meng goed en bewaar fris.
6
Laat de soep 5 min. rusten en mix. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op. Geef er de salsa apart bij.
1
Fruit de grofgesneden ui(en) op een zacht vuur in een kookpot met de olie.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes.
3
Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 min. giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes.
4
Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
5
Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij. Meng goed en bewaar fris.
6
Laat de soep 5 min. rusten en mix. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op. Geef er de salsa apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 154; energie (kCal): 37; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 186,18
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Grijze garnalen | Vers | Gepeld
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
4
69
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
22,5 cl
3
39
Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3
    09

    Reeds in je keuken

    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Totaal:
    €14,95