Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBouillon met jonge primeurgroenten
Delhaize logo
  • Bouillon met jonge primeurgroenten

Bouillon met jonge primeurgroenten

Bouillon met jonge primeurgroenten
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • peterselie
  • extra groenten: 1 wortel, 1 ui, 2 takjes selder, wit van 1 prei, ¼ bloemkool
  • 1/2 theelepel geplette zwarte peperbollen
  • 1 handvol groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook ...)
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • 1/2 prei
  • 6 takjes selder
  • 1 soepkip
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 l water
  • 2 wortelen
  • peterselie
  • extra groenten: 1 wortel, 1 ui, 2 takjes selder, wit van 1 prei, ¼ bloemkool
  • 1/2 theelepel geplette zwarte peperbollen
  • 1 handvol groene kruiden (peterselie, kervel, bieslook ...)
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • 1/2 prei
  • 6 takjes selder
  • 1 soepkip
  • 1 takje tijm
  • 2 uien
  • 2 l water
  • 2 wortelen

Begin met koken

1
Maak de soepgroenten schoon en snijd ze grof. Bind tijm, laurier en peterselie samen tot een ’bouquet garni’.
2
Snijd de soepkip in stukken. Giet het water in een grote pan en doe er de groenten, kruiden en stukken kip bij. Breng aan de kook en laat 35 minuten koken. Zeef de bouillon.
3
Snijd de schoongemaakte extra groenten heel fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Giet er een scheutje bouillon over en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Giet er 1 liter van de bouillon over en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngehakte groene kruiden.
1
Maak de soepgroenten schoon en snijd ze grof. Bind tijm, laurier en peterselie samen tot een ’bouquet garni’.
2
Snijd de soepkip in stukken. Giet het water in een grote pan en doe er de groenten, kruiden en stukken kip bij. Breng aan de kook en laat 35 minuten koken. Zeef de bouillon.
3
Snijd de schoongemaakte extra groenten heel fijn. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Giet er een scheutje bouillon over en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Giet er 1 liter van de bouillon over en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de fijngehakte groene kruiden.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Wortelschijfjes
Delhaize Wortelschijfjes
300 gr
1
59
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15
    Preibundel
    Delhaize Preibundel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Knolselder | Cat1
    Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
    1
    99
    Braadkip | Halal
    Delhaize Braadkip | Halal
    +/- 1,15 kg
    +/-€
    6
    31
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
    2 × 6 x 33 cl
    4
    59
    Totaal:
    +/-€31,63