Recept zoekresultatenGegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta

Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta

Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 porties diepgevroren Atlantische zalm
  • 90 g pancetta
  • 250 g arborio rijst
  • 10 cl limoncello
  • 500 g sperziebonen
  • 65 dl water
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 sjalotten
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper
  • 4 porties diepgevroren Atlantische zalm
  • 90 g pancetta
  • 250 g arborio rijst
  • 10 cl limoncello
  • 500 g sperziebonen
  • 65 dl water
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 sjalotten
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de helft van de olie in een stoofpan en bak er de fijn gehakte sjalotten in aan gedurende 2 min. Voeg de rijst toe, roer 2 min., doe er de limoncello bij. Laat 1 min. sudderen, voeg dan het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Leg de sneetjes pancetta verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in ongeveer 8 min. bruin bakken in de oven. Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmporties in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant, neem van het vuur en kruid met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
5
Doe ondertussen de boter en het gehakte basilicum bij de risotto, meng goed.
6
Schik de risotto op de borden, leg er de zalm bovenop en schik hierrond de sperziebonen (gekookt op de manier van jouw keuze). Werk af met de verbrokkelde pancetta en serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de helft van de olie in een stoofpan en bak er de fijn gehakte sjalotten in aan gedurende 2 min. Voeg de rijst toe, roer 2 min., doe er de limoncello bij. Laat 1 min. sudderen, voeg dan het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Leg de sneetjes pancetta verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in ongeveer 8 min. bruin bakken in de oven. Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmporties in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant, neem van het vuur en kruid met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
5
Doe ondertussen de boter en het gehakte basilicum bij de risotto, meng goed.
6
Schik de risotto op de borden, leg er de zalm bovenop en schik hierrond de sperziebonen (gekookt op de manier van jouw keuze). Werk af met de verbrokkelde pancetta en serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookt zalmhaasje | Schotland
Farne Gerookt zalmhaasje | Schotland
150 gr
8
99
PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Limoncello 30% alc
Delhaize Limoncello 30% alc
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
9
99
Prinsessenbonen
Delhaize Prinsessenbonen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Bronwater | Romy | Niet bruisend | PET
365 Bronwater | Romy | Niet bruisend | PET
2 × 12 x 50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
2+1 gratis
4
59
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
2
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€31,49