Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta
Delhaize logo
  • Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta
Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta

Gegrilde zalm, risotto met limoncello en chips van pancetta

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 porties diepgevroren Atlantische zalm
  • 90 g pancetta
  • 250 g arborio rijst
  • 10 cl limoncello
  • 500 g sperziebonen
  • 65 dl water
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 sjalotten
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper
  • 4 porties diepgevroren Atlantische zalm
  • 90 g pancetta
  • 250 g arborio rijst
  • 10 cl limoncello
  • 500 g sperziebonen
  • 65 dl water
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 1/2 bosje basilicum
  • 2 sjalotten
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de helft van de olie in een stoofpan en bak er de fijn gehakte sjalotten in aan gedurende 2 min. Voeg de rijst toe, roer 2 min., doe er de limoncello bij. Laat 1 min. sudderen, voeg dan het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Leg de sneetjes pancetta verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in ongeveer 8 min. bruin bakken in de oven. Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmporties in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant, neem van het vuur en kruid met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
5
Doe ondertussen de boter en het gehakte basilicum bij de risotto, meng goed.
6
Schik de risotto op de borden, leg er de zalm bovenop en schik hierrond de sperziebonen (gekookt op de manier van jouw keuze). Werk af met de verbrokkelde pancetta en serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe de helft van de olie in een stoofpan en bak er de fijn gehakte sjalotten in aan gedurende 2 min. Voeg de rijst toe, roer 2 min., doe er de limoncello bij. Laat 1 min. sudderen, voeg dan het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
3
Leg de sneetjes pancetta verspreid op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in ongeveer 8 min. bruin bakken in de oven. Laat op keukenpapier uitlekken.
4
Verwarm een pan met antikleeflaag zonder toevoeging van vetstof. Smeer de zalmporties in met olijfolie en leg ze in de hete pan. Laat ze 1 min. 30’ grillen aan elke kant, neem van het vuur en kruid met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
5
Doe ondertussen de boter en het gehakte basilicum bij de risotto, meng goed.
6
Schik de risotto op de borden, leg er de zalm bovenop en schik hierrond de sperziebonen (gekookt op de manier van jouw keuze). Werk af met de verbrokkelde pancetta en serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

PANCETTA

Delhaize

PANCETTA

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Limoncello 30% alc

Delhaize

Limoncello 30% alc

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€10,49

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€43,45