Recept zoekresultatenVarkenskoteletten op Griekse wijze
Delhaize logo
  • Varkenskoteletten op Griekse wijze
    A

Varkenskoteletten op Griekse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Varkenskoteletten op Griekse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el citroensap
  • 100 g feta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 tomaten
  • 1/2 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 4 varkenskoteletten
  • 8 ontpitte, zwarte olijven
  • zout
  • 2 kleine teentjes knoflook

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Varkenskoteletten | 2ST

Delhaize

Varkenskoteletten | 2ST

2 × +/- 420 gr

+/-€6,94

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€27,73

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur marineren

  1. Bereid de marinade: meng in een rechthoekige schaal het citroensap, de in plakjes gesneden lookteentjes, de oregano, het zout en de peper. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe Meng.
  2. Leg de koteletten in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast (draai ze na 30 min. om).
  3. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Voeg de in blokjes gesneden feta toe, 1 eetlepel olie, de peterselie en de gehalveerde olijven, meng.
  4. Verwarm de grill of de barbecue voor. Laat de koteletten uitlekken, verwijder alle plakjes look.
  5. Gril de koteletten 3 minuten aan elke zijde, verdeel ze over de borden.
  6. Werk af met de salsa en dien meteen op met een salade en met brood of met kruiden gebakken aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 639; energie (kCal): 153; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 16,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 378,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 639; energie (kCal): 153; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 16,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 378,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht
  • Varkenskoteletten op Griekse wijze
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Varkenskoteletten | 2ST

Delhaize

Varkenskoteletten | 2ST

2 × +/- 420 gr

+/-€6,94

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€27,73