Recept zoekresultatenVarkenskoteletten op Griekse wijze
Recept zoekresultatenVarkenskoteletten op Griekse wijze
Delhaize logo
  • Varkenskoteletten op Griekse wijze
    Nutri-Score A

Varkenskoteletten op Griekse wijze

Varkenskoteletten op Griekse wijzeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 el citroensap
  • 100 g feta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 tomaten
  • 1/2 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 4 varkenskoteletten
  • 8 ontpitte, zwarte olijven
  • zout
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 2 el citroensap
  • 100 g feta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 tomaten
  • 1/2 el gehakte bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • 4 varkenskoteletten
  • 8 ontpitte, zwarte olijven
  • zout
  • 2 kleine teentjes knoflook

Begin met koken

: 20 min. + 1 uur marineren
  1. 1
    Bereid de marinade: meng in een rechthoekige schaal het citroensap, de in plakjes gesneden lookteentjes, de oregano, het zout en de peper. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe Meng.
  2. 2
    Leg de koteletten in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast (draai ze na 30 min. om).
  3. 3
    Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Voeg de in blokjes gesneden feta toe, 1 eetlepel olie, de peterselie en de gehalveerde olijven, meng.
  4. 4
    Verwarm de grill of de barbecue voor. Laat de koteletten uitlekken, verwijder alle plakjes look.
  5. 5
    Gril de koteletten 3 minuten aan elke zijde, verdeel ze over de borden.
  6. 6
    Werk af met de salsa en dien meteen op met een salade en met brood of met kruiden gebakken aardappelen.
  1. 1
    Bereid de marinade: meng in een rechthoekige schaal het citroensap, de in plakjes gesneden lookteentjes, de oregano, het zout en de peper. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe Meng.
  2. 2
    Leg de koteletten in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast (draai ze na 30 min. om).
  3. 3
    Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Voeg de in blokjes gesneden feta toe, 1 eetlepel olie, de peterselie en de gehalveerde olijven, meng.
  4. 4
    Verwarm de grill of de barbecue voor. Laat de koteletten uitlekken, verwijder alle plakjes look.
  5. 5
    Gril de koteletten 3 minuten aan elke zijde, verdeel ze over de borden.
  6. 6
    Werk af met de salsa en dien meteen op met een salade en met brood of met kruiden gebakken aardappelen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 639; energie (kCal): 153; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 16,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 378,68
Grieks
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
  • Delhaize Feta | Bio
    150 gr
    Bio
      2
      59
    • Santa Maria Kruiden | Oregano
      5 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Delhaize Trostomaten | Bio
      500 gr
      Bio
        3
        19
      • Santa Maria Kruiden | Peterselie
        8 gr
        -10% voor 3
        2
        95
      • Delhaize Geroosterde varkensrib
        4 × +/- 150 gr
        +/-€
        3
        99
      • Delhaize Zwarte olijf
        130 gr
        2
        99
      • Delhaize Look | Netje | Bio
        100 gr
        Bio
          1
          29
        • Reeds in je keuken

        • Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
          5
          39
        • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
          140 gr
          -10% voor 3
          6
          35

        Totaal:

        +/-€33,17