Recept zoekresultatenGriekse pastasalade met tzatziki en balletjes met munt
Delhaize logo
  • Griekse pastasalade met tzatziki en balletjes met munt
    A

Griekse pastasalade met tzatziki en balletjes met munt

Griekse pastasalade met tzatziki en balletjes met muntA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gemengd gehakt (varkens-runds)
  • 400 g Griekse pasta
  • 2 komkommers
  • 4 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse munt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 ei
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 g broodkruim of oudbakken brood
  • peper
  • zout
  • 600 g gemengd gehakt (varkens-runds)
  • 400 g Griekse pasta
  • 2 komkommers
  • 4 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse munt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 ei
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 g broodkruim of oudbakken brood
  • peper

Begin met koken

: 30 min.
1
Kook de Griekse pasta gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, spoel goed na met koud water en laat afkoelen.
2
Spoel de komkommer(s), halveer, verwijder de pitten en snijd in grove stukken. Spoel de tomaten en snijd eveneens in grove stukken. Pel de rode ui(en) en snipper fijn. Maak een salade van de komkommer, de tomaten en de rode ui(en). Giet er 2/3 olijfolie en de azijn bij. Kruid met peper en zout en meng door elkaar.
3
Hak de verse munt grof. Pel en snipper de sjalot(ten) en voeg bij het gehakt, samen met het ei, de oregano, het paneermeel en de verse munt. Kneed goed en rol er mooie gehaktballetjes van 3 cm diameter van.
4
Zet een pan op het vuur met 1/3 olijfolie en bak de gehaktballetjes erin rondom mooi goudbruin en gaar.
5
Voor de dressing snipper je de knoflook fijn. Meng de yoghurt met de fijngesnipperde knoflook en kruid met peper en zout.
6
Meng de groenten met de Griekse pasta, verdeel deze over de potjes/ kommetjes en serveer er de knoflookdressing bij.
1
Kook de Griekse pasta gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af, spoel goed na met koud water en laat afkoelen.
2
Spoel de komkommer(s), halveer, verwijder de pitten en snijd in grove stukken. Spoel de tomaten en snijd eveneens in grove stukken. Pel de rode ui(en) en snipper fijn. Maak een salade van de komkommer, de tomaten en de rode ui(en). Giet er 2/3 olijfolie en de azijn bij. Kruid met peper en zout en meng door elkaar.
3
Hak de verse munt grof. Pel en snipper de sjalot(ten) en voeg bij het gehakt, samen met het ei, de oregano, het paneermeel en de verse munt. Kneed goed en rol er mooie gehaktballetjes van 3 cm diameter van.
4
Zet een pan op het vuur met 1/3 olijfolie en bak de gehaktballetjes erin rondom mooi goudbruin en gaar.
5
Voor de dressing snipper je de knoflook fijn. Meng de yoghurt met de fijngesnipperde knoflook en kruid met peper en zout.
6
Meng de groenten met de Griekse pasta, verdeel deze over de potjes/ kommetjes en serveer er de knoflookdressing bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 111; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 974,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 111; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 974,47
Grieks
Barbecue
Diner
Hoofdgerecht