Recept zoekresultatenVarkenskotelet met homemade pickles
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:21
    A
  • Varkenskotelet met homemade pickles

Varkenskotelet met homemade pickles

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Varkenskotelet met homemade picklesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkenskoteletten
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1/2 bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 verse kleine ui
  • 2 wortelen
  • 210 g augurken in azijn
  • 2,5 dl water
  • 50 g maïszetmeel
  • 1,5 eetlepels fijne suiker (optioneel)
  • 10 g kurkuma
  • 1 snufje cayennepeper
  • 6 el mosterd van Dijon

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Groene Selder | bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    350 gr
    6,54 €/kg
    €2,29
    F2023010400114550000
  • Augurken | Azijn | Extra fijn
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    210 gr
    5,48 €/kg
    €1,15
    S2000053100012130000
  • Zetmeel | Aardappelen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    7,75 €/kg
    €1,55
    S2003101400134980000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    35 gr
    98,57 €/kg
    €3,45
    S2009113008000060000
  • Kruiden | Roze peperbollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    216,67 €/kg
    €4,55
    S2009121808001310000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • S2022120800664460099
  • Mosterd | Van Dijon | 265 g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    26,5 cl
    11,89 €/l
    €3,15
    S2013011800007920000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 24u rusttijd

    1. Snijd de roosjes van de halve bloemkool, snijd de selder in schijfjes en de wortelen in kleine blokjes. Doe deze ingrediënten in een kom, strooi er goed wat zout over, giet er het koud water over en roer. Laat 24 u rusten in de koelkast.
    2. Laat de groenten uitlekken en spoel ze goed af om alle zout te verwijderen.
    3. Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken en vang 2,5 dl van hun sap op (voor 4 porties). Snijd de augurken in schijven.
    4. Giet het opgevangen sap samen met dezelfde hoeveelheid water in een stoofpan. Voeg de kurkuma, de cayennepeper en de mosterd toe en breng aan de kook.
    5. Los het maïszetmeel op in een beetje koud water.
    6. Doe de afgespoelde groenten samen met de gesnipperde ui, de zilveruitjes en de augurkschijfjes in een kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken. Voeg het opgeloste zetmeel toe. Neem de pan van het vuur en roer goed. Voeg suiker toe naar wens. Giet het mengsel in een kom en laat helemaal afkoelen.
    7. Zet een grillpan op het vuur. Kruid de varkenskoteletten en strooi er de fijngehakte tijm over. Leg ze voorzichtig in de hete pan en schroei het vlees aan weerskanten dicht. Zet het vuur lager en laat nog 5 min. bakken.
    8. Dien de koteletten lekker warm op met een goede schep pickles. Deglaceer de pan met een beetje water om een saus te krijgen om over het vlees te gieten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 390; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 455,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:21
      A
    • Varkenskotelet met homemade pickles

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Groene Selder | bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    350 gr
    6,54 €/kg
    €2,29
    F2023010400114550000
  • Augurken | Azijn | Extra fijn
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    210 gr
    5,48 €/kg
    €1,15
    S2000053100012130000
  • Zetmeel | Aardappelen
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    200 gr
    7,75 €/kg
    €1,55
    S2003101400134980000
  • Suiker | Vervanger
    300 gr
    13,63 €/kg
    €4,09
    S2021030800523960000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    35 gr
    98,57 €/kg
    €3,45
    S2009113008000060000
  • Kruiden | Roze peperbollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    216,67 €/kg
    €4,55
    S2009121808001310000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • S2022120800664460099
  • Mosterd | Van Dijon | 265 g
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    26,5 cl
    11,89 €/l
    €3,15
    S2013011800007920000