Recept zoekresultatenWortelsoep met edamamebonen
Delhaize logo
  • Wortelsoep met edamamebonen
    A
Wortelsoep met edamamebonenA

Wortelsoep met edamamebonen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg wortelen bio
  • 200 g edamamebonen (diepvries)
  • 100 g cashewnoten
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 7 dl water
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 1 kg wortelen bio
  • 200 g edamamebonen (diepvries)
  • 100 g cashewnoten
  • 1 sinaasappel (het sap)
  • 7 dl water
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 2 u. weken
1
Laat de cashewnoten 2 u in 2/7de van het water weken.
2
Mix ze nadien tot een egale crème.
3
Snijd de wortelen in schijfjes. Je hoeft ze niet te schillen want ze zijn biologisch geteeld. Stoom de wortelen.
4
Doe de wortelen samen met 5/7de van het water, het sinaasappelsap en de olijfolie in een kookpot. Warm alles op.
5
Mix de soep tot een egale consistentie. Kruid met peper en zout.
6
Blancheer de edamamebonen 1 min. in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water en dop ze.
7
Werk de soep af met de cashewcrème en versier met de edamamebonen.
1
Laat de cashewnoten 2 u in 2/7de van het water weken.
2
Mix ze nadien tot een egale crème.
3
Snijd de wortelen in schijfjes. Je hoeft ze niet te schillen want ze zijn biologisch geteeld. Stoom de wortelen.
4
Doe de wortelen samen met 5/7de van het water, het sinaasappelsap en de olijfolie in een kookpot. Warm alles op.
5
Mix de soep tot een egale consistentie. Kruid met peper en zout.
6
Blancheer de edamamebonen 1 min. in kokend water. Laat ze afkoelen in koud water en dop ze.
7
Werk de soep af met de cashewcrème en versier met de edamamebonen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 300; energie (kCal): 72; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 351,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 300; energie (kCal): 72; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 351,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Halloween
Lunch
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

3 × 450 gr

Bio

€3,87

Bonen | Edemame

Bonduelle

Bonen | Edemame

2 × 160 gr

€6,58

Cashewnoten | Geroosterd

Delhaize

Cashewnoten | Geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,25

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€15,59