Terugroeping product:" Schär MIX IT RUSTICO 1kg" sporen van tropaanalkaloïdenMeer info >

Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Delhaize logo
A

Indische groentecurry met kruidenroom

Indische groentecurry met kruidenroomA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood
  • 80 g geroosterde cashewnoten
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g wortelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • peper
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Indiaas
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Mosterdzaden
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sojaroom
2 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
3
55
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
3
49
Noten | Mix | Geroosterd | Bio
Delhaize Noten | Mix | Geroosterd | Bio
200 gr
Bio
    4
    69
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Kokosmelk
      Delhaize Kokosmelk
      2 × 25 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      73
      Linzen
      Bonduelle Linzen
      2 × 130 gr
      1
      89
      Mango
      Delhaize Mango
      4 × 250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      99
      Granola | Cashewnoten
      Sandra Bekkari Granola | Cashewnoten
      300 gr
      7
      65
      Tomaten | Vlees | Bio | Bokaal
      Delhaize Tomaten | Vlees | Bio | Bokaal
      400 gr
      Bio
        2
        29
        Wortelen
        Delhaize Wortelen
        1 kg
        1
        59
        Spinazie
        Delhaize Spinazie
        450 gr
        2de tegen -50%
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        19
        Limoenen 4st | Bio
        Delhaize Limoenen 4st | Bio
        300 gr
        Bio
          2
          49
          Rode pepers | Verpakt
          Delhaize Rode pepers | Verpakt
          50 gr
          1
          35
          Gele uien | Verpakt | Bio
          Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
          1 kg
          Bio
            2
            29
            Bloemkool
            Delhaize Bloemkool
            1 st
            • little-lione.external.82792960.svg
            2
            19

            Reeds in je keuken

            Olijfolie | Extra vierge
            Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
            50 cl
            9
            19
            Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
            Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
            85 gr
            Bio
              4
              25
              Totaal:
              €55,48