Recept zoekresultatenIndische groentecurry met kruidenroom
Delhaize logo
A

Indische groentecurry met kruidenroom

Indische groentecurry met kruidenroomA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood
  • 80 g geroosterde cashewnoten
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g wortelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • peper
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 rode peper
  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1/2 bloemkool
  • 200 g kerstomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 3 el kurkuma
  • 1 el mosterdzaadjes
  • 2 el komijnpoeder
  • 4 el korianderpoeder
  • 4 el 'Indische kruiden' Santa Maria
  • 10 g verse munt
  • 20 g verse koriander
  • 6 cm gember
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl sojaroom
  • 200 g blonde biolinzen
  • 1 zakje mango en kokos Superfood

Begin met koken

: 30 min + 30 min kooktijd
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
1
Kook de linzen gaar volgens de instructies op de verpakking.
2
Houd de kerstomaatjes en de spinazieblaadjes opzij en maak de rest van de groenten schoon, snijd in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet ze af en laat schrikken onder ijskoud water zodat het gaarproces meteen stopt.
3
Zet een wok op het vuur met de Indische kruiden, de mosterdzaadjes, de komijn en het korianderpoeder.
4
Pel de ui, snijd in fijne plakjes en rasp de gember. Voeg de ui bij de kruiden, samen met 2 el olijfolie, de tomatenblokjes, de kokosmelk, het citroensap, de geraspte gember en de suiker. Laat ± 10 min sudderen.
5
Giet de linzen af en meng samen met de kurkuma onder de curry. Breng verder op smaak met peper en zout.
6
Pluk de blaadjes van de munt en de koriander, hak de helft ervan fijn en meng onder de sojaroom. Kruid met peper en zout.
7
Voeg de geblancheerde groenten en 50 g gegrilde cashewnoten bij de curry zodat ze opwarmen. Schil de verse mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Werk de curry af met de blokjes mango, de gehalveerde kerstomaatjes, de spinazieblaadjes, de rest van de groene kruiden en de fijngesnipperde rode peper.
8
Serveer er de kruiden-sojaroom, de gedroogde mango en kokos en de rest van de cashewnoten bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 509; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 4,3; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 627,32
Indiaas
Vegan
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mosterdzaden
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
4 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomaten | Miss Perfect
Delhaize Tomaten | Miss Perfect
300 gr
4
49
Cassonade | Bruin
Candico Cassonade | Bruin
1 kg
3
09
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Kokosnotenmelk
    Suzi Wan Kokosnotenmelk
    33 cl
    4
    65
    Soja topping
    Delhaize Soja topping
    250 gr
    1
    99
    Groene linzen | Bio | Eco
    Delhaize Groene linzen | Bio | Eco
    210 gr
    Bio
      2
      09
      Mango | Bio
      Delhaize Mango | Bio
      1 st
      Bio
        2
        49
        Cashewnoten | Gezouten
        Delhaize Cashewnoten | Gezouten
        175 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        09
        Tomatenpulp | Basilicum
        Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
        400 gr
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        79
        Wortelen | Bos | Verpakt
        Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
        1 st
        2
        19
        Bladspinazie | Gehakt
        Hak Bladspinazie | Gehakt
        245 gr
        2
        65
        Limoenen 4st | Bio
        Delhaize Limoenen 4st | Bio
        300 gr
        Bio
          2
          39
          Rode pepers | Verpakt
          Delhaize Rode pepers | Verpakt
          50 gr
          1
          35
          Witte uien | Netje
          Delhaize Witte uien | Netje
          400 gr
          1
          69
          Bloemkool mornay
          Delhaize Bloemkool mornay
          2 × 250 gr
          3
          19

          Reeds in je keuken

          Olijfolie | Culinaire
          Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
          5
          25
          Peper | Groen | Gepekeld
          Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
          60 gr
          1
          69
          Totaal:
          €48,70