1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bak de varkenshaasjes aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter en olie. Kruid met peper en zout en leg in een diepe ovenschotel.
3
Doe de helft van de salieblaadjes en het kruidnagelpoeder in de sauteerpan, meng 1 min. op zacht vuur. Voeg de melk toe, verwarm zachtjes en neem van het vuur wanneer het mengsel kookt.
4
Giet over de varkenshaasjes en voeg de gepelde, hele knofloonteentjes toe.
5
Bak 35 min. in de oven, draai de haasjes elke 10 min. om.
6
Leg de haasjes op een snijplank, wikkel in aluminiumfolie en giet de saus door een puntzeef in een steelpan.
7
Voeg het bindmiddel toe en de geplette knofloonteentjes.
8
Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen. Snij ondertussen de haasjes in niet te fijne plakken.
9
Dien goed heet op, versierd met verse salie. Geef er bundeltjes groene miniasperges bij en een aardappelpuree met olijfolie of miniröstis.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bak de varkenshaasjes aan alle kanten bruin op een vrij hoog vuur in een sauteerpan met de boter en olie. Kruid met peper en zout en leg in een diepe ovenschotel.
3
Doe de helft van de salieblaadjes en het kruidnagelpoeder in de sauteerpan, meng 1 min. op zacht vuur. Voeg de melk toe, verwarm zachtjes en neem van het vuur wanneer het mengsel kookt.
4
Giet over de varkenshaasjes en voeg de gepelde, hele knofloonteentjes toe.
5
Bak 35 min. in de oven, draai de haasjes elke 10 min. om.
6
Leg de haasjes op een snijplank, wikkel in aluminiumfolie en giet de saus door een puntzeef in een steelpan.
7
Voeg het bindmiddel toe en de geplette knofloonteentjes.
8
Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen. Snij ondertussen de haasjes in niet te fijne plakken.
9
Dien goed heet op, versierd met verse salie. Geef er bundeltjes groene miniasperges bij en een aardappelpuree met olijfolie of miniröstis.