Recept zoekresultatenStoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 grote ui
  • 10 cl droge witte wijn
  • 3 el boter
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 fazantenhen in 6 gesneden (zoals een kip)
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 100 g rozijnen
  • 50 cl sap van witte druiven
  • 1 sjalot
  • 100 g walnoten
  • 1 grote ui
  • 10 cl droge witte wijn
  • 3 el boter
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 fazantenhen in 6 gesneden (zoals een kip)
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 100 g rozijnen
  • 50 cl sap van witte druiven
  • 1 sjalot
  • 100 g walnoten

Begin met koken

1
Smelt de boter en de olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel. 
2
Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
3
Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
4
Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig. 
5
Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.
1
Smelt de boter en de olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel. 
2
Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
3
Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
4
Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig. 
5
Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fazant
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
125 gr
2
69
Sap | Rode druif | 100% natuurlijk
Delhaize Sap | Rode druif | 100% natuurlijk
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
1
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Walnoten | Grenoble 1 Kg
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
7
99

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€53,19