Recept zoekresultatenStoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap
Delhaize logo
  • Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote ui
  • 10 cl droge witte wijn
  • boter
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 fazantenhen in 6 gesneden (zoals een kip)
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 100 g rozijnen
  • 50 cl sap van witte druiven
  • 1 sjalot
  • 100 g walnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Spekblokjes | Natuur
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600524000000
  • Kip | Soep
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1981081100232400000
  • Begin met koken

    1. Smelt de boter en de olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel. 
    2. Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
    3. Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
    4. Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig. 
    5. Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.

    Kooktip

    Bestel de fazantenhen in de afdeling gevogelte en vraag om ze al in stukken te snijden.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rozijnen | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    9,40 €/kg
    €2,35
    S2021011800496290000
  • Spekblokjes | Natuur
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600524000000
  • Kip | Soep
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1981081100232400000