1
Kneed 500 g bloem, het zout en 1,5 dl water in een robot of met de hand. Giet er beetje bij beetje nog 1,5 dl water bij en kneed 10 à 15 min. (naargelang je een robot of je handen gebruikt) tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 deegballen (wrijf je handen in met bloem, dat werkt gemakkelijker), bedek ze losjes met een keukendoek en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
2
Maak geklaarde boter: smelt de boter op een héél zacht vuurtje in een steelpan. Schep de melkwei voorzichtig weg en giet de boter langzaam in een kleine kom, zodat de onzuiverheden in de steelpan blijven.
3
Hak de peterselie- en spinazieblaadjes grof. Fruit ze in een braadpan met de olijfolie en laat ze slinken. Laat ze uitlekken en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng ze met de verkruimelde feta, de gehakte koriander en peper.
4
Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegballen met een deegrol fijn uit. Beleg het midden van elk deegstuk met ⅛ van de vulling en plooi de zijkanten naar binnen: de vulling moet volledig bedekt zijn. Plet de flapjes lichtjes en bak ze 4 à 5 min. per kant in grote hete braadpannen, zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk ze met geklaarde boter, zodra ze kleuren en lichtjes rijzen. Bak ze aan de 2 kanten nog kort goudbruin.
5
Dien warm op als aperitief of met een slaatje.
1
Kneed 500 g bloem, het zout en 1,5 dl water in een robot of met de hand. Giet er beetje bij beetje nog 1,5 dl water bij en kneed 10 à 15 min. (naargelang je een robot of je handen gebruikt) tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 8 deegballen (wrijf je handen in met bloem, dat werkt gemakkelijker), bedek ze losjes met een keukendoek en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
2
Maak geklaarde boter: smelt de boter op een héél zacht vuurtje in een steelpan. Schep de melkwei voorzichtig weg en giet de boter langzaam in een kleine kom, zodat de onzuiverheden in de steelpan blijven.
3
Hak de peterselie- en spinazieblaadjes grof. Fruit ze in een braadpan met de olijfolie en laat ze slinken. Laat ze uitlekken en pers er zoveel mogelijk water uit. Meng ze met de verkruimelde feta, de gehakte koriander en peper.
4
Bestrooi het werkblad met bloem en rol de deegballen met een deegrol fijn uit. Beleg het midden van elk deegstuk met ⅛ van de vulling en plooi de zijkanten naar binnen: de vulling moet volledig bedekt zijn. Plet de flapjes lichtjes en bak ze 4 à 5 min. per kant in grote hete braadpannen, zonder toevoeging van vetstof. Bestrijk ze met geklaarde boter, zodra ze kleuren en lichtjes rijzen. Bak ze aan de 2 kanten nog kort goudbruin.
5
Dien warm op als aperitief of met een slaatje.