• Quinoarisotto met champignons en zaadjes
    Nutri-Score B

Quinoarisotto met champignons en zaadjes

door Line Couvreur
Quinoarisotto met champignons en zaadjesB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 sjalotten
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 g witte bioquinoa
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el bruin lijnzaad
  • 100 g parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 6 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • 4 sjalotten
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 g witte bioquinoa
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el bruin lijnzaad
  • 100 g parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 6 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
  1. 1
    Hak de sjalotjes fijn en fruit ze 2 min. in een kookpot met 2 el olijfolie. Meng er de quinoa onder, voeg 2,5 dl water en zout toe. Giet er beetje bij beetje de warme groentebouillon bij naarmate hij geabsorbeerd wordt. Voeg indien nodig warm water toe (2,5 dl): de quinoa moet in totaal 30 min. koken.
  2. 2
    Verwijder intussen de steeltjes van de champignons en snijd de hoeden in grote stukken. Fruit ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 4 el olijfolie, zonder ze al te veel te stapelen, zodat ze sneller en beter dichtschroeien.
  3. 3
    Gril de 4 soorten zaadjes gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
  4. 4
    Voeg de boter in stukjes, de gehakte peterselie en de geraspte parmigiano aan de risotto toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng en breng verder op smaak.
  5. 5
    Dresseer de risotto in diepe borden, verdeel er de champignons bovenop, bestrooi met zaadjes en dien meteen op.
  1. 1
    Hak de sjalotjes fijn en fruit ze 2 min. in een kookpot met 2 el olijfolie. Meng er de quinoa onder, voeg 2,5 dl water en zout toe. Giet er beetje bij beetje de warme groentebouillon bij naarmate hij geabsorbeerd wordt. Voeg indien nodig warm water toe (2,5 dl): de quinoa moet in totaal 30 min. koken.
  2. 2
    Verwijder intussen de steeltjes van de champignons en snijd de hoeden in grote stukken. Fruit ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 4 el olijfolie, zonder ze al te veel te stapelen, zodat ze sneller en beter dichtschroeien.
  3. 3
    Gril de 4 soorten zaadjes gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
  4. 4
    Voeg de boter in stukjes, de gehakte peterselie en de geraspte parmigiano aan de risotto toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng en breng verder op smaak.
  5. 5
    Dresseer de risotto in diepe borden, verdeel er de champignons bovenop, bestrooi met zaadjes en dien meteen op.
Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • sjalot
    4

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peterselie
    4 takjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Quinoa
    250 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Sesam
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Pompoenzaad
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zonnebloempitten
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Lijnzaad
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Groentenbouillon
    5 dl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    6 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
  • Delhaize Karneboter
    250 gr

Totaal:

€6,10