Recept zoekresultatenQuinoarisotto met champignons en zaadjes
Delhaize logo
  • Quinoarisotto met champignons en zaadjes
    B
Quinoarisotto met champignons en zaadjesB

Quinoarisotto met champignons en zaadjes

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 sjalotten
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 g witte bioquinoa
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el bruin lijnzaad
  • 100 g parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 6 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • zout
  • 4 sjalotten
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 250 g witte bioquinoa
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el bruin lijnzaad
  • 100 g parmigiano
  • 5 dl groentebouillon Fundo
  • 6 el olijfolie
  • 50 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Hak de sjalotjes fijn en fruit ze 2 min. in een kookpot met 2 el olijfolie. Meng er de quinoa onder, voeg 2,5 dl water en zout toe. Giet er beetje bij beetje de warme groentebouillon bij naarmate hij geabsorbeerd wordt. Voeg indien nodig warm water toe (2,5 dl): de quinoa moet in totaal 30 min. koken.
2
Verwijder intussen de steeltjes van de champignons en snijd de hoeden in grote stukken. Fruit ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 4 el olijfolie, zonder ze al te veel te stapelen, zodat ze sneller en beter dichtschroeien.
3
Gril de 4 soorten zaadjes gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
4
Voeg de boter in stukjes, de gehakte peterselie en de geraspte parmigiano aan de risotto toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng en breng verder op smaak.
5
Dresseer de risotto in diepe borden, verdeel er de champignons bovenop, bestrooi met zaadjes en dien meteen op.
1
Hak de sjalotjes fijn en fruit ze 2 min. in een kookpot met 2 el olijfolie. Meng er de quinoa onder, voeg 2,5 dl water en zout toe. Giet er beetje bij beetje de warme groentebouillon bij naarmate hij geabsorbeerd wordt. Voeg indien nodig warm water toe (2,5 dl): de quinoa moet in totaal 30 min. koken.
2
Verwijder intussen de steeltjes van de champignons en snijd de hoeden in grote stukken. Fruit ze op een hoog vuur in een grote braadpan met 4 el olijfolie, zonder ze al te veel te stapelen, zodat ze sneller en beter dichtschroeien.
3
Gril de 4 soorten zaadjes gedurende 2 à 3 min. zonder toevoeging van vetstof in een hete braadpan, tot ze mooi kleuren.
4
Voeg de boter in stukjes, de gehakte peterselie en de geraspte parmigiano aan de risotto toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Meng en breng verder op smaak.
5
Dresseer de risotto in diepe borden, verdeel er de champignons bovenop, bestrooi met zaadjes en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

Bosto

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

4 x 75 gr

Bio

€4,99

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Geroosterde Zonnebloemzaden

El Corte Ingles

Geroosterde Zonnebloemzaden

130 gr

€1,29

Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio

RAW Organic Food

Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio

250 gr

Bio

€2,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€22,63