Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenFocaccia met kerstomaten, olijven en pancetta
Delhaize logo
  • Focaccia met kerstomaten, olijven en pancetta
    D

Focaccia met kerstomaten, olijven en pancetta

door Jeroen De Pauw
Focaccia met kerstomaten, olijven en pancettaD
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 80 g pancetta
  • 120 g kerstomaten
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g zwarte ontpitte olijven
  • 20 g verse bakkersgist
  • 500 g bloem
  • 10 g kristalsuiker
  • 10 el olijfolie
  • peper
  • 15 g zout
  • fleur de sel
  • 80 g pancetta
  • 120 g kerstomaten
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g zwarte ontpitte olijven
  • 20 g verse bakkersgist
  • 500 g bloem
  • 10 g kristalsuiker
  • 10 el olijfolie
  • peper
  • 15 g zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. de cuisson (+ 45 min. rijstijd)
1
Meng de gist met 3 dl lauw water en laat 5 min. rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen). Verwarm de oven voor op 50°C (niet op hetelucht!) en haal de bakplaat eruit. Doe de bloem, het zout, de suiker en 3 el olijfolie in een grote slakom. Maak een kuiltje, giet er de gist in en meng. Bestuif het werkblad met bloem en kneed tot een soepele en homogene deegbal. Bestuif de ovenplaat met bloem, leg er de deegbal op en bestrijk hem met 1 el olijfolie. Bedek hem losjes met een vochtige doek en laat 45 min. in de oven rijzen.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 210°C. Bekleed een grote bakplaat (37 x 27 cm) met bakpapier, leg er het deeg op en spreid het met de handen uit tot het de hele bakplaat bedekt. Maak met de vingers kleine regelmatige kuiltjes in heel de oppervlakte van het deeg, smeer het in met 4 el olijfolie, bestrooi met tijm, rozemarijn, peper en fleur de sel. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe, de olijven en de gehakte pancetta. Bak de focaccia 30 min.
3
Besprenkel nog met een scheutje olijfolie en dien warm, lauw of koud op. Smaakt even goed bij het aperitief, als lunch met een slaatje of als tussendoortje.
4
Tip: Zitten er lekkerbekken rond de tafel? Bak 50 g pancetta in een braadpan en garneer er je gebakken focaccia mee.
1
Meng de gist met 3 dl lauw water en laat 5 min. rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen). Verwarm de oven voor op 50°C (niet op hetelucht!) en haal de bakplaat eruit. Doe de bloem, het zout, de suiker en 3 el olijfolie in een grote slakom. Maak een kuiltje, giet er de gist in en meng. Bestuif het werkblad met bloem en kneed tot een soepele en homogene deegbal. Bestuif de ovenplaat met bloem, leg er de deegbal op en bestrijk hem met 1 el olijfolie. Bedek hem losjes met een vochtige doek en laat 45 min. in de oven rijzen.
2
Verhoog de oventemperatuur tot 210°C. Bekleed een grote bakplaat (37 x 27 cm) met bakpapier, leg er het deeg op en spreid het met de handen uit tot het de hele bakplaat bedekt. Maak met de vingers kleine regelmatige kuiltjes in heel de oppervlakte van het deeg, smeer het in met 4 el olijfolie, bestrooi met tijm, rozemarijn, peper en fleur de sel. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe, de olijven en de gehakte pancetta. Bak de focaccia 30 min.
3
Besprenkel nog met een scheutje olijfolie en dien warm, lauw of koud op. Smaakt even goed bij het aperitief, als lunch met een slaatje of als tussendoortje.
4
Tip: Zitten er lekkerbekken rond de tafel? Bak 50 g pancetta in een braadpan en garneer er je gebakken focaccia mee.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 351 kcal - Vetten: 16,4 g - Koolhydraten: 42,3 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 351 kcal - Vetten: 16,4 g - Koolhydraten: 42,3 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 7,4 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Snack