Recept zoekresultatenTovertaart met sinaasappel
Delhaize logo
  • Tovertaart met sinaasappel
    C
Tovertaart met sinaasappelC

Tovertaart met sinaasappel

door Gema Gomez
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 3 biosinaasappelen
  • 6 blaadjes munt
  • 5 dl volle melk
  • 110 g bloem
  • 150 g kristalsuiker
  • 125 g boter
  • 1/2 stokje vanille
  • 1 snufje zout
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 3 biosinaasappelen
  • 6 blaadjes munt
  • 5 dl volle melk
  • 110 g bloem
  • 150 g kristalsuiker
  • 125 g boter
  • 1/2 stokje vanille
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 25 min. + 55 min. kooktijd (+ 12 u afkoeltijd)
1
Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Warm 1⁄3 van de melk met de vanille op en haal de pan net vóór het kookpunt van het vuur. Dek af en laat trekken.
2
Verwarm de oven voor op 150°C, op statische warmte (vooral niet op hetelucht!). Bevochtig een ronde bakvorm van 20 cm diameter, schud hem, maar droog hem niet. Bekleed de bakvorm met bakpapier, druk het bakpapier goed aan tegen de wanden en laat het aan de zijkanten uitsteken.
3
Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers op met 125 g suiker, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Roer er de bloem en de gesmolten boter onder. Haal het vanillestokje uit de lauwe melk, meng de melk met de rest van de koude melk en giet hem beetje bij beetje bij het deeg (het deeg wordt even vloeibaar als pannenkoekendeeg). Meng heel voorzichtig.
4
Klop de eiwitten tot stevig schuim met het zout en schep ze met een garde bij het deeg. Meng niet te veel: het deeg moet niet homogeen zijn en er moeten aan de oppervlakte eiwitklonters zichtbaar zijn. Giet in de bakvorm en schuif 55 à 60 min. in de oven: het midden moet nog lichtjes trillen (reken 50 min. voor een klassieke springvorm van 22 of 24 cm). Laat volledig afkoelen, dek af en zet 12 u in de koelkast.
5
Schil ½ sinaasappel zo dun mogelijk en snijd de zeste in fijne staafjes. Schil de 3 sinaasappelen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze in een zeef uitlekken. Doe dit allemaal boven een groot bord om het sap op te vangen. Giet het sap in een kleine steelpan en pers er de ongebruikte stukken sinaasappel ook in (je hebt ± 1,5 dl sap). Voeg de zestes en de rest van de suiker toe. Breng aan de kook en laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken. Laat de siroop in een kom afkoelen.
6
Ontvorm de taart, werk ze af met de sinaasappelen, overgiet ze met siroop en bestrooi ze met gehakte munt. Dien koel op.
1
Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Warm 1⁄3 van de melk met de vanille op en haal de pan net vóór het kookpunt van het vuur. Dek af en laat trekken.
2
Verwarm de oven voor op 150°C, op statische warmte (vooral niet op hetelucht!). Bevochtig een ronde bakvorm van 20 cm diameter, schud hem, maar droog hem niet. Bekleed de bakvorm met bakpapier, druk het bakpapier goed aan tegen de wanden en laat het aan de zijkanten uitsteken.
3
Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers op met 125 g suiker, tot het mengsel wit wordt en in volume verdubbelt. Roer er de bloem en de gesmolten boter onder. Haal het vanillestokje uit de lauwe melk, meng de melk met de rest van de koude melk en giet hem beetje bij beetje bij het deeg (het deeg wordt even vloeibaar als pannenkoekendeeg). Meng heel voorzichtig.
4
Klop de eiwitten tot stevig schuim met het zout en schep ze met een garde bij het deeg. Meng niet te veel: het deeg moet niet homogeen zijn en er moeten aan de oppervlakte eiwitklonters zichtbaar zijn. Giet in de bakvorm en schuif 55 à 60 min. in de oven: het midden moet nog lichtjes trillen (reken 50 min. voor een klassieke springvorm van 22 of 24 cm). Laat volledig afkoelen, dek af en zet 12 u in de koelkast.
5
Schil ½ sinaasappel zo dun mogelijk en snijd de zeste in fijne staafjes. Schil de 3 sinaasappelen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze in een zeef uitlekken. Doe dit allemaal boven een groot bord om het sap op te vangen. Giet het sap in een kleine steelpan en pers er de ongebruikte stukken sinaasappel ook in (je hebt ± 1,5 dl sap). Voeg de zestes en de rest van de suiker toe. Breng aan de kook en laat op een vrij hoog vuur met de helft inkoken. Laat de siroop in een kom afkoelen.
6
Ontvorm de taart, werk ze af met de sinaasappelen, overgiet ze met siroop en bestrooi ze met gehakte munt. Dien koel op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 184 kcal – Vetten: 9,8 g – Koolhydraten: 19,7 g - Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 3,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 184 kcal – Vetten: 9,8 g – Koolhydraten: 19,7 g - Vezels: 0,9 g – Eiwitten: 3,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€18,01