Recept zoekresultatenPasticcio met spinazie en ricotta
Delhaize logo
  • Pasticcio met spinazie en ricotta
    C
Pasticcio met spinazie en ricottaC

Pasticcio met spinazie en ricotta

door Gema Gomez
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g pancetta
  • 600 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g penne rigate
  • 40 g bloem
  • 250 g ricotta
  • 100 g emmentaler
  • 5 dl volle melk
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout
  • peper
  • 100 g pancetta
  • 600 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 g penne rigate
  • 40 g bloem
  • 250 g ricotta
  • 100 g emmentaler
  • 5 dl volle melk
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 30 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. (houd in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Kook de penne 2⁄3 van de aangeduide tijd. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
3
Fruit de geperste teentjes knoflook en de gehakte ui 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de ontdooide spinazie toe en fruit ze op een vrij hoog vuur, tot bijna al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
4
Smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en meng tot een homogene saus. Breng verder op smaak en voeg een snufje nootmuskaat toe.
5
Breek de pancettasneetjes in kleine stukjes. Verdeel een beetje saus over de bodem van een gratineerschaal. Bedek met de helft van de penne en overgiet ze met saus. Verdeel er de spinazie bovenop en bestrooi ze met de pancetta. Overgiet met een beetje saus, voeg de rest van de penne toe en bedek ze met saus. Bestrooi met geraspte emmentaler en bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pancettasneetjes over en bak ze ± 8 min. (houd in het oog) tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
2
Kook de penne 2⁄3 van de aangeduide tijd. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
3
Fruit de geperste teentjes knoflook en de gehakte ui 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de ontdooide spinazie toe en fruit ze op een vrij hoog vuur, tot bijna al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout.
4
Smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en meng tot een homogene saus. Breng verder op smaak en voeg een snufje nootmuskaat toe.
5
Breek de pancettasneetjes in kleine stukjes. Verdeel een beetje saus over de bodem van een gratineerschaal. Bedek met de helft van de penne en overgiet ze met saus. Verdeel er de spinazie bovenop en bestrooi ze met de pancetta. Overgiet met een beetje saus, voeg de rest van de penne toe en bedek ze met saus. Bestrooi met geraspte emmentaler en bak 20 min. goudbruin in de oven. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 183 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 183 kcal - Vetten: 9,5 g - Koolhydraten: 16,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

PANCETTA

Delhaize

PANCETTA

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Bladspinazie | Mini porties

Delhaize

Bladspinazie | Mini porties

600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Pasta | Penna

Armando

Pasta | Penna

500 gr

€2,29

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Emmental | Geraspt

365

Emmental | Geraspt

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,75

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,39

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

€0,99

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€14,04