• Yoghurtcake met citroen
    Nutri-Score D

Yoghurtcake met citroen

door Gema Gomez
Yoghurtcake met citroenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 3 el amandelschilfers
  • 125 g Philadelphia Original
  • 6 cl room met 35% vetgehalte
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 biocitroenen
  • 1,2 dl culinaire olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 el amandelschilfers
  • 125 g Philadelphia Original
  • 6 cl room met 35% vetgehalte
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 biocitroenen
  • 1,2 dl culinaire olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. kooktijd
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
  2. 2
    Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
  3. 3
    Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
  4. 4
    Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
  5. 5
    Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
  2. 2
    Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
  3. 3
    Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
  4. 4
    Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
  5. 5
    Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
Per 100 g: Energie: 298 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 30,8 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 6,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 298 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 30,8 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 6,1 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Amandelen | Geschaafd
    200 gr
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Delhaize Yoghurt | Vol | Natuur | Bio
    150 gr
    Bio
    • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
      250 gr
    • Delhaize Citroenen
      500 gr
    • Dr. oetker Gist droog
      4 x 7 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
    • Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €11,97