Recept zoekresultatenYoghurtcake met citroen
Delhaize logo
  • Yoghurtcake met citroen
    D

Yoghurtcake met citroen

door Gema Gomez
Yoghurtcake met citroenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 3 el amandelschilfers
  • 125 g Philadelphia Original
  • 6 cl room met 35% vetgehalte
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 biocitroenen
  • 1,2 dl culinaire olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 el amandelschilfers
  • 125 g Philadelphia Original
  • 6 cl room met 35% vetgehalte
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 biocitroenen
  • 1,2 dl culinaire olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
3
Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
5
Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
3
Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
5
Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 298 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 30,8 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 6,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 298 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 30,8 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 6,1 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Amandelen | Geschaafd
Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr
4
35
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
500 gr
3 voor €5
1
99
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
89

Reeds in je keuken

Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€13,55