Recept zoekresultatenTostada's met zalm en frambozen
Recept zoekresultatenTostada's met zalm en frambozen
Delhaize logo
  • Tostada's met zalm en frambozen
    Nutri-Score C

Tostada's met zalm en frambozen

door Jelle The Messy Chef
Tostada's met zalm en frambozenC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g zalmfilet met vel
  • 1/2 rode ui
  • 250 g frambozen
  • 10 g dille
  • 2 takjes tijm
  • 1 grote tarwebloemwrap
  • 80 g verse kaas (vlootje) 
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout
  • 200 g zalmfilet met vel
  • 1/2 rode ui
  • 250 g frambozen
  • 10 g dille
  • 2 takjes tijm
  • 1 grote tarwebloemwrap
  • 80 g verse kaas (vlootje) 
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 3 el arachideolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
  1. 1
    Giet 2 cl water in een steelpan, voeg 150 g frambozen toe, de tijm, de suiker, de olijfolie en zout. Laat 5 min. pruttelen, giet door een puntzeef en houd apart.
  2. 2
    Snijd met een uitsteekring 4 cirkels uit de wrap. Bak ze in een braadpan met 2 el warme arachideolie goudbruin, tot ze krokant zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
  3. 3
    Voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. Breng de zalm op smaak en bak hem op een vrij hoog vuur 2 min. aan de velkant goudbruin en 1 min. aan de anderekant: hij moet lekker knapperig zijn.
  4. 4
    Snipper de halve rode ui heel fijn, trek de dille in plukjes en snijd de rest van de frambozen in 2.
  5. 5
    Besmeer de krokante tostada’s met een beetje verse kaas. Verdeel er de zalm bovenop, werk af met de ui, de dille, de frambozen en een beetje vinaigrette. Kruid met peper en lichtjes met zout.
  6. 6
    Serveer bij het aperitief en geef er de rest van de vinaigrette apart bij.
  7. 7
    Tip: Haal de zalm minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.
  1. 1
    Giet 2 cl water in een steelpan, voeg 150 g frambozen toe, de tijm, de suiker, de olijfolie en zout. Laat 5 min. pruttelen, giet door een puntzeef en houd apart.
  2. 2
    Snijd met een uitsteekring 4 cirkels uit de wrap. Bak ze in een braadpan met 2 el warme arachideolie goudbruin, tot ze krokant zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
  3. 3
    Voeg indien nodig een beetje olie toe in de braadpan. Breng de zalm op smaak en bak hem op een vrij hoog vuur 2 min. aan de velkant goudbruin en 1 min. aan de anderekant: hij moet lekker knapperig zijn.
  4. 4
    Snipper de halve rode ui heel fijn, trek de dille in plukjes en snijd de rest van de frambozen in 2.
  5. 5
    Besmeer de krokante tostada’s met een beetje verse kaas. Verdeel er de zalm bovenop, werk af met de ui, de dille, de frambozen en een beetje vinaigrette. Kruid met peper en lichtjes met zout.
  6. 6
    Serveer bij het aperitief en geef er de rest van de vinaigrette apart bij.
  7. 7
    Tip: Haal de zalm minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 219 kcal - Vetten : 16,1 g - Koolhydraten : 9,7 g - Vezels : 3 g - Eiwitten : 7,9 g
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Zalmfilet | Zonder vel | Bio
    +/- 220 gr
    Bio
      +/-€
      8
      36
    • Delhaize Rode uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Delhaize Frambozen
      250 gr
      5
      49
    • Santa Maria Kruiden | Dille
      12 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
    • Maredsous Smeerkaas | Light | 8 porties
      8 x 16 gr
      4
      09
    • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      69
    • Delhaize Olie | Arachide
      1 l
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      3
      19
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    +/-€29,51