Recept zoekresultatenKalkoengebraad met morieljes, gebakken groenten en pastinaak-knolselderpuree
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad met morieljes, gebakken groenten en pastinaak-knolselderpuree
    A
Kalkoengebraad met morieljes, gebakken groenten en pastinaak-knolselderpureeA

Kalkoengebraad met morieljes, gebakken groenten en pastinaak-knolselderpuree

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 kalkoengebraad met morieljesvulling
  • 2 pastinaken
  • 1 kleine knolselder (of ½)
  • 1 courgette
  • 1 bussel radijzen
  • 1 bussel rapen
  • 300 g wortelen
  • 250 g fijne bonen
  • 90 g boter
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kalkoengebraad met morieljesvulling
  • 2 pastinaken
  • 1 kleine knolselder (of ½)
  • 1 courgette
  • 1 bussel radijzen
  • 1 bussel rapen
  • 300 g wortelen
  • 250 g fijne bonen
  • 90 g boter
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u 10 min.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bak het gebraad op een matig vuurtje rondom goudbruin met 20 g boter, bij voorkeur in een volledig metalen, ovenvaste braadpan. Kruid met peper, met zout en schuif nog 1 u in de oven.
2
Snijd de geschilde knolselder en pastinaken in blokjes. Doe ze in een stoofpan, overgiet met water, breng aan de kook en reken 30 min. kooktijd. Giet af en mix met 50 g boter, peper en zout.
3
Schil de wortelen intussen en snijd ze in dikke, schuine schijfjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken ± 5 min. kooktijd, zodra het water opnieuw begint te koken: de groenten moeten al dente zijn. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit ze een beetje en snijd ze in dikke staafjes. Maak de radijzen schoon. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de rest van de olie toe, de uitgelekte groenten en fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Leg het gebraad op een plank. Giet 2 à 3 el water in de braadpan en zet de pan terug op het vuur. Roer alle aanbaksels van het vlees los, haal de pan van het vuur en voeg 20 g boter toe. Breng verder op smaak en serveer de saus met het gebraad in sneetjes, de groenten en de puree.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bak het gebraad op een matig vuurtje rondom goudbruin met 20 g boter, bij voorkeur in een volledig metalen, ovenvaste braadpan. Kruid met peper, met zout en schuif nog 1 u in de oven.
2
Snijd de geschilde knolselder en pastinaken in blokjes. Doe ze in een stoofpan, overgiet met water, breng aan de kook en reken 30 min. kooktijd. Giet af en mix met 50 g boter, peper en zout.
3
Schil de wortelen intussen en snijd ze in dikke, schuine schijfjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd ze in 2. Schil de rapen en snijd ze in kleine partjes. Dompel alles in een grote kookpot kokend gezouten water en reken ± 5 min. kooktijd, zodra het water opnieuw begint te koken: de groenten moeten al dente zijn. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit ze een beetje en snijd ze in dikke staafjes. Maak de radijzen schoon. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de rest van de olie toe, de uitgelekte groenten en fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
5
Leg het gebraad op een plank. Giet 2 à 3 el water in de braadpan en zet de pan terug op het vuur. Roer alle aanbaksels van het vlees los, haal de pan van het vuur en voeg 20 g boter toe. Breng verder op smaak en serveer de saus met het gebraad in sneetjes, de groenten en de puree.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 107 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 107 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 6,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Eindejaar

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Geschoonde pastinaak

Delhaize

Geschoonde pastinaak

300 gr

€1,99

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Rauwkost | Radijs

Delhaize

Rauwkost | Radijs

150 gr

€1,89

Rapen | Bot | Verpakt | Cat1

Delhaize

Rapen | Bot | Verpakt | Cat1

1 st

€1,99

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Fijne bonen | Getopt

Delhaize

Fijne bonen | Getopt

2 × 200 gr

€4,98

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€20,22