Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTonijnsteaks met spek
Delhaize logo
  • Tonijnsteaks met spek
    C

Tonijnsteaks met spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Tonijnsteaks met spekC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 25 cl balsamicoazijn
  • 1 feuille laurierblad
  • 4 verse tonijnsteaks
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Spekblokjes | Natuur
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600524000000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
    S2016070703658330000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Neem de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
    2. Doe 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak er de spekblokjes goudbruin in. Leg ze op een bord en bestrooi ze met de geraspte parmezaan. Hou ze warm.
    3. Giet de balasamicoazijn in de pan en roer de bakresten los. Voeg het laurierblad toe en laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
    4. Smeer de tonijnsteaks in met de olijfolie. Leg ze in een heel warme pan met antikleeflaag en rooster ze 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
    5. Serveer warm, leg er de spekblokjes met parmezaan rond. Dien op met aardappelpuree, serveer er de saus apart bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 776; energie (kCal): 185; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 8,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 16; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 426,42
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Tonijnsteaks met spek
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Spekblokjes | Natuur
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    2 x 100 gr
    20,45 €/kg
    €4,09
    F2004061600524000000
  • Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    5,98 €/l
    €2,99
    S2016070703658330000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000