Delhaize logo
  • Coq-au-vin
    A

Coq-au-vin

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Coq-au-vinA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 dikke kip in stukken gesneden
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 3 wortelen
  • 200 g diepgevroren zilveruitjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 fles rode wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 el cognac
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 3 dl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • Cognac | VS | 40% ALC.
    70 cl
    32,13 €/l
    €22,49
    S2009111900252130000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd + 40 min. kooktijd

    1. Snij de wortelen in schijfjes en snipper de dikke ui fijn.
    2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan de 2 kanten bruin in. Kruid met peper en zout.
    3. Doe ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een stoofpot en bak er de spekblokjes in op vrij hoog vuur. Neem ze met een schuimspaan uit de pot en doe dan de wortelen, de ui, de zilveruitjes en de geperste lookteentjes in de stoofpot. Bak ze 2 min. aan op zacht vuur, bestrooi met bloem en roer 1 min. Voeg de cognac toe, de rode wijn, het water, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en het kruidentuiltje. Meng goed, leg dan de stukken kip in de saus. Doe er de spekblokjes bij en laat 30 min. afgedekt zachtjes sudderen, draai de stukken kip halverwege de kooktijd om.
    4. Snij de champignons in plakjes en bak ze met 1 eetlepel olijfolie in een braadpan tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Doe ze bij in de stoofpot en laat alles nog 10 min. langer sudderen.
    5. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met aardappelpuree.

    Kooktip

    Voor je de stukken kip aan de stoofpot toevoegt, ontvet je ze eerst door ze met keukenpapier droog te deppen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 381; energie (kCal): 91; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 583,22
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Coq-au-vin
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    5,56 €/kg
    €1,39
    F2015021100304010000
  • Cognac | VS | 40% ALC.
    70 cl
    32,13 €/l
    €22,49
    S2009111900252130000
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000