• Tomahawk met chimichurri en koolsla met yoghurt
    Nutri-Score C

Tomahawk met chimichurri en koolsla met yoghurt

Tomahawk met chimichurri en koolsla met yoghurtC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 dl koolzaadolie
  • 300 g gesnipperde witte kool (voor de koolsla)
  • 150 g pittige rauwkost (voor de koolsla)
  • 250 g natuuryoghurt (voor de koolsla)
  • 1 dl wittewijnazijn (voor de koolsla)
  • 1 el komijnpoeder (voor de koolsla)
  • 2 tomahawks
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook (voor de koolsla)
  • 1/4 bussel bladpeterselie (voor de koolsla)
  • peper (voor de koolsla)
  • zout (voor de koolsla)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 dl koolzaadolie
  • 300 g gesnipperde witte kool (voor de koolsla)
  • 150 g pittige rauwkost (voor de koolsla)
  • 250 g natuuryoghurt (voor de koolsla)
  • 1 dl wittewijnazijn (voor de koolsla)
  • 1 el komijnpoeder (voor de koolsla)
  • 2 tomahawks
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 16 min. kooktijd (+ 35 min. rusttijd)
  1. 1
    Hak het lente-uitje, de knoflook, de ontpitte rode peper en de kruiden. Doe alles in een karaf, met de olie, het limoensap, peper en zout. Mix, maar niet te fijn: de saus hoeft niet glad te zijn. Kruid de tomahawks lichtjes en smeer ze aan de 2 kanten in met de helft van de chimichurrisaus. Dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  2. 2
    Maak de koolsla: doe de kool en de rauwkost in een slakom. Meng er het geperste teentje knoflook, de gehakte peterselie, 1 dl water en de rest van de ingrediënten onder. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  3. 3
    Gril de tomahawks naar eigen smaak ± 8 min. per kant op de barbecue. Laat het vlees 5 min. op een plank rusten, snijd het in sneetjes en dien op. Geef er de rest van de chimichurri en de koolsla bij.
  1. 1
    Hak het lente-uitje, de knoflook, de ontpitte rode peper en de kruiden. Doe alles in een karaf, met de olie, het limoensap, peper en zout. Mix, maar niet te fijn: de saus hoeft niet glad te zijn. Kruid de tomahawks lichtjes en smeer ze aan de 2 kanten in met de helft van de chimichurrisaus. Dek af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  2. 2
    Maak de koolsla: doe de kool en de rauwkost in een slakom. Meng er het geperste teentje knoflook, de gehakte peterselie, 1 dl water en de rest van de ingrediënten onder. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  3. 3
    Gril de tomahawks naar eigen smaak ± 8 min. per kant op de barbecue. Laat het vlees 5 min. op een plank rusten, snijd het in sneetjes en dien op. Geef er de rest van de chimichurri en de koolsla bij.
Per 100g: Energie: 244 kcal - Vetten: 20,7 g - Koolhydraten: 1,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 12,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 244 kcal - Vetten: 20,7 g - Koolhydraten: 1,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 12,2 g
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Franks Saus | Red hot origine
    160 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
  • Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    Bio
    • Delhaize Gesneden | Witte kool
      2 × 250 gr
    • Delhaize Rauwkost | Pittig
      150 gr
    • Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
      2 x 145 gr
      -20% voor 3
    • Delhaize Azijn | Witte wijn
      50 cl
    • Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
      38 gr
    • Delhaize Rib Eye | Ierse
      2 × +/- 300 gr
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
    • Delhaize Limoen | 1 st
      1 st
    • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
    • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      38 gr
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
      • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
      • Delhaize Zout | Cuisine
        1 kg

      Totaal:

      +/-€51,70