Recept zoekresultatenMaaltijdsoep van de Noordzee
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep van de Noordzee
    A
Maaltijdsoep van de NoordzeeA

Maaltijdsoep van de Noordzee

door Jeroen De Pauw
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 gekuiste hele zeetongen
  • 300 g pladijsfilet
  • 2 kleine venkels
  • 2 sjalotten
  • 6 wortelen
  • 1/2 groene selder
  • 1 tomaat
  • 100 g zeekraal
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 dl kreeftfond
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper
  • zout
  • 2 dl room
  • 2 gekuiste hele zeetongen
  • 300 g pladijsfilet
  • 2 kleine venkels
  • 2 sjalotten
  • 6 wortelen
  • 1/2 groene selder
  • 1 tomaat
  • 100 g zeekraal
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 dl kreeftfond
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 blokje groentebouillon

Begin met koken

: 1 u
1
Fileer de tongen en houd de filets apart. Snijd de pladijsfilets in niet al te kleine porties. Doe alle visresten in een kookpot.
2
Hak de stelen van de venkelknollen, de sjalotjes, 2 wortelen, de selder (basis en uiteinden) en het gepelde teentje knoflook grof. Breng alles met de kreeftenfond, 2 l water, het laurierblaadje en tijm in de kookpot aan de kook. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur (± 20 min.).
3
Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze in mooie stukken. Filter de bouillon, giet hem terug in de kookpot en kook er de groenten gedurende 10 min. op een zacht vuurtje in.
4
Giet de groenten af en houd ze apart. Zet de bouillon terug op het vuur, voeg de room, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat 5 min. pruttelen en voeg dan de groenten toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de zeekraal en de visstukken toe. Verlaag het vuur tot het minimum, zet het deksel op de pan en laat 3 min. net onder het kookpunt pruttelen. Breng op smaak.
5
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Serveer de soep in grote diepe borden en werk af met de tomaatblokjes. Voeg nog enkele takjes dille toe en bewonder/geniet. Geef er brood bij of voeg gekookte krieltjes in de soep toe, zo heb je meteen een volwaardige maaltijd.
1
Fileer de tongen en houd de filets apart. Snijd de pladijsfilets in niet al te kleine porties. Doe alle visresten in een kookpot.
2
Hak de stelen van de venkelknollen, de sjalotjes, 2 wortelen, de selder (basis en uiteinden) en het gepelde teentje knoflook grof. Breng alles met de kreeftenfond, 2 l water, het laurierblaadje en tijm in de kookpot aan de kook. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur (± 20 min.).
3
Maak de rest van de groenten schoon en snijd ze in mooie stukken. Filter de bouillon, giet hem terug in de kookpot en kook er de groenten gedurende 10 min. op een zacht vuurtje in.
4
Giet de groenten af en houd ze apart. Zet de bouillon terug op het vuur, voeg de room, het tomatenconcentraat en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat 5 min. pruttelen en voeg dan de groenten toe. Breng opnieuw aan de kook, voeg de zeekraal en de visstukken toe. Verlaag het vuur tot het minimum, zet het deksel op de pan en laat 3 min. net onder het kookpunt pruttelen. Breng op smaak.
5
Ontpit de tomaat en snijd ze in kleine blokjes. Serveer de soep in grote diepe borden en werk af met de tomaatblokjes. Voeg nog enkele takjes dille toe en bewonder/geniet. Geef er brood bij of voeg gekookte krieltjes in de soep toe, zo heb je meteen een volwaardige maaltijd.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 34 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 34 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bisque de homard

Tong | Noordzee

Delhaize

Tong | Noordzee

+/- 170 gr

+/-€8,67

Pladijsfilet

Delhaize

Pladijsfilet

2 × +/- 245 gr

+/-€15,44

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,79

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

400 gr

€3,49

Zeekraal

Delhaize

Zeekraal

100 gr

€3,29

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Tijm

Delhaize

Kruiden | Tijm

190 gr

€3,69

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Tomatenconcentraat | Dubbel

Elvea

Tomatenconcentraat | Dubbel

2 x 140 gr

€2,89

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€50,91