Recept zoekresultatenToast boschampignon
Delhaize logo
  • Toast boschampignon
    A

Toast boschampignon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hapjes
Toast boschampignonA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g gemengde boschampignons (oesterzwammen, shiitake …)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 8 kleine sneden brood (Tradition)
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en laat smelten. Bak de sneden brood erin krokant langs beide kanten.
    2. Haal de toasts uit de pan en giet er wat olijfolie in. Pel het teentje knoflook en de sjalot, snipper fijn en fruit ze in de olijfolie zonder te laten kleuren. Borstel de champignons schoon en snijd in grove stukken. Bak ze even mee op. Kruid met peper en zout.
    3. Schik de toasts op de borden en verdeel de gebakken champignons erover. Werk af met fijngehakte peterselie.

    Kooktip

    Bak je sneetjes brood in een ingeboterde pan om heerlijk zachte toasts te maken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 387; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 232,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Herfst
    Hapjes
    • Toast boschampignon
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,50 €/l
    €4,75
    S2021060800553730000