Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBalletjes in tomatensaus
Delhaize logo
  • Balletjes in tomatensaus
    A

Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensausA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 800 g kalfs-/varkensgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 g grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 tomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 500 g passata
  • 1 kl kippenbouillonpasta
  • 1 takje tijm
  • 800 g kalfs-/varkensgehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 g grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 tomaten
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 500 g passata
  • 1 kl kippenbouillonpasta
  • 1 takje tijm

Begin met koken

: 25 min + baktijd 25 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
2
Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
2
Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 453,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 490; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 453,24
Andere wereldkeuken
Overig,Vlees - minder dan 3€,Vlees - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
88
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Saus | Napoletana | Kerstomaten
    Delhaize Saus | Napoletana | Kerstomaten
    2 × 420 gr
    -15%
    1
    46
    €2,09
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    2de tegen -30%
    12
    55
    Totaal:
    +/-€37,77