Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw en risotto met rapen
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw en risotto met rapen
    A

Gebakken kabeljauw en risotto met rapen

Gebakken kabeljauw en risotto met rapenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g kabeljauwhaasje
  • 1 bussel rapen
  • 1 sjalot
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Espelettepeper
  • peper
  • 800 g kabeljauwhaasje
  • 1 bussel rapen
  • 1 sjalot
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Espelettepeper
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
2
Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
3
Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
2
Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
3
Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 582 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 582 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kabeljauwhaasje | IJsland
Delhaize Kabeljauwhaasje | IJsland
3 × +/- 325 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
75
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    4
    79
    Gallo Per Risotti
    Riso Gallo Gallo Per Risotti
    1 kg
    6
    69
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Bergerac Sec
    Delhaize Bergerac Sec
    75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Boter | Kant en klaar
    Fairebel Boter | Kant en klaar
    250 gr
    1+1 gratis
    4
    25
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2+1 gratis
    2
    75

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Fijngesneden look
    Delhaize Fijngesneden look
    200 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    65
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2+1 gratis
    4
    29
    Totaal:
    +/-€60,49