Terugroeping product:«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketMeer info >

Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw en risotto met rapen
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw en risotto met rapen
    A

Gebakken kabeljauw en risotto met rapen

Gebakken kabeljauw en risotto met rapenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g kabeljauwhaasje
  • 1 bussel rapen
  • 1 sjalot
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Espelettepeper
  • peper
  • 800 g kabeljauwhaasje
  • 1 bussel rapen
  • 1 sjalot
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 50 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • Espelettepeper
  • peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
2
Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
3
Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de helft van de geschilde rapen in kleine blokjes (brunoise) en de rest in partjes. Meng de partjes in een ovenschaal met de olijfolie, peper, zout en de helft van de tijm. Bak ze goudbruin in de oven.
2
Breng intussen 6 dl water aan de kook met het bouillonblokje, zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalot, de raapblokjes en het geperste teentje knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in een stoofpan met 20 g boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
3
Snijd de kabeljauw in 4 porties en bak ze 5 min. goudbruin in een braadpan met de rest van de boter. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de tijm toe.
4
Roer de geraspte parmigiano onder de risotto, haal de pan van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (peper, zout en Espelettepeper). Verdeel de risotto over de borden en voeg de gebakken raappartjes toe. Leg er de kabeljauw bovenop en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 582 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 582 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten : 57 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 46 g
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
3 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
1
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Rijst | Risotto Carnaroli
Bosto Rijst | Risotto Carnaroli
500 gr
4
79
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Bin 65 | Chardonnay
Lindeman's Bin 65 | Chardonnay
75 cl
€4 Online
4
00
€6,99
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
7
19
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge
Delhaize Olijfolie | Extra vierge
50 cl
5
85
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
85 gr
Bio
    4
    25
    Totaal:
    +/-€50,68