Recept zoekresultatenThaise salade met gegrilde garnalen
Delhaize logo
  • Thaise salade met gegrilde garnalen
    A
Thaise salade met gegrilde garnalenA

Thaise salade met gegrilde garnalen

door Jeroen De Pauw
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g hele diepvriesgarnalen
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 125 g bruine champignons
  • 200 g sluimererwten
  • 30 g purpere radijsscheuten
  • 1 bussel koriander
  • 4 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ‘Thai Mix’ of ‘Curry Madras’ kruidenmix Market Fresh
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 100 g gembersiroop (uit een pot gemberballetjes op siroop) (voor de dressing)
  • 1/2 el ‘Japanese style - Wasabi & Sesame’ kruidenmix Santa Maria
  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • 1 bussel radijzen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 2 lente-ui (voor de vinaigrette)
  • 1 rode peper (voor de dressing)
  • 2 tiges citroengrasstengels (voor de dressing)
  • 4 limoenen (voor de dressing)
  • 800 g hele diepvriesgarnalen
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 125 g bruine champignons
  • 200 g sluimererwten
  • 30 g purpere radijsscheuten
  • 1 bussel koriander
  • 4 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ‘Thai Mix’ of ‘Curry Madras’ kruidenmix Market Fresh
  • 1 teentje knoflook (voor de dressing)
  • 100 g gembersiroop (uit een pot gemberballetjes op siroop) (voor de dressing)
  • 1/2 el ‘Japanese style - Wasabi & Sesame’ kruidenmix Santa Maria
  • 1 komkommer
  • 2 wortelen
  • 1 bussel radijzen

Begin met koken

: 35 min. + 5 min. baktijd
1
Maak de dressing: pers het sap van de limoenen in een grote kom. Roer er de gembersiroop en 4 el water onder. Snipper de lente-uitjes, de ontpitte rode peper, de citroengrasstengels (zonder de buitenste laag) en het teentje knoflook fijn. Voeg ze toe in de kom, meng en laat marineren.
2
Schil de komkommer, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in fijne lange plakjes. Snijd ook de geschilde wortelen, de asperges, de champignons, de radijzen, de lente- uitjes, de sluimererwten, de paksoi, de mango en 3⁄4 van de koriander heel fijn. Meng alles in een grote slakom en voeg de radijsscheuten toe. Filter de dressing boven de slakom, meng en laat rusten.
3
Snijd de ontdooide garnalen door, maar laat de kop en het uiteinde van de staart intact. Verwijder indien nodig het darmkanaaltje. Bestrooi de garnalen met curry (of ‘Thai Mix’) en gril ze (lichtjes platgedrukt) in een grote braadpan met de olijfolie. Besprenkel ze met sojasaus zodra ze mooi kleuren, laat volledig inkoken en haal de pan van het vuur.
4
Bestrooi de salade met de wasabikruidenmix en serveer met de garnalen. Werk af met limoenpartjes en een beetje koriander: mooi en lekker!
1
Maak de dressing: pers het sap van de limoenen in een grote kom. Roer er de gembersiroop en 4 el water onder. Snipper de lente-uitjes, de ontpitte rode peper, de citroengrasstengels (zonder de buitenste laag) en het teentje knoflook fijn. Voeg ze toe in de kom, meng en laat marineren.
2
Schil de komkommer, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in fijne lange plakjes. Snijd ook de geschilde wortelen, de asperges, de champignons, de radijzen, de lente- uitjes, de sluimererwten, de paksoi, de mango en 3⁄4 van de koriander heel fijn. Meng alles in een grote slakom en voeg de radijsscheuten toe. Filter de dressing boven de slakom, meng en laat rusten.
3
Snijd de ontdooide garnalen door, maar laat de kop en het uiteinde van de staart intact. Verwijder indien nodig het darmkanaaltje. Bestrooi de garnalen met curry (of ‘Thai Mix’) en gril ze (lichtjes platgedrukt) in een grote braadpan met de olijfolie. Besprenkel ze met sojasaus zodra ze mooi kleuren, laat volledig inkoken en haal de pan van het vuur.
4
Bestrooi de salade met de wasabikruidenmix en serveer met de garnalen. Werk af met limoenpartjes en een beetje koriander: mooi en lekker!
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 6,5 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 72 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 6,5 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 6,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

2 × 450 gr

€28,98

Asperges | Groen-Mini

Delhaize

Asperges | Groen-Mini

110 gr

€4,49

Paddenstoelenmix | pasta

Delhaize

Paddenstoelenmix | pasta

200 gr

€3,79

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Paksoi

Delhaize

Paksoi

1 st

€1,69

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€66,42

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.