Recept zoekresultatenScrambled tofu met geroosterde groenten
Delhaize logo
  • Scrambled tofu met geroosterde groenten
    A

Scrambled tofu met geroosterde groenten

Scrambled tofu met geroosterde groentenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 blokken biotofu (270 g)
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 preistok
  • 100 g kerstomaten
  • 3 sjalotten
  • 1/2 citroen
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 dl plant-based alternatief voor room (op basis van soja)
  • 5 el olijfolie
  • 2 kl kurkuma
  • peper
  • zout
  • 2 blokken biotofu (270 g)
  • 1/2 broccoli
  • 1/2 bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 preistok
  • 100 g kerstomaten
  • 3 sjalotten
  • 1/2 citroen
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 dl plant-based alternatief voor room (op basis van soja)
  • 5 el olijfolie
  • 2 kl kurkuma
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Snijd het preiwit overlangs in 2 en dan nog eens in 2 (houd het groen apart voor een soep). Snijd de wortel in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg enkele zachte bloemkoolblaadjes toe en de kerstomaten (prik ze met een mes in zodat ze niet barsten). Besprenkel met 3 el olijfolie en kruid met zout. Schuif 20 min. in de oven.
2
Fruit de gehakte sjalotjes intussen op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Plet de tofu met een vork tot dikke kruimels. Meng er de sojaroom onder, het sap van de halve citroen, de kurkuma, peper en zout. Schep in de braadpan en warm enkele minuten al mengend goed op. Voeg de gehakte koriander en peterselie toe.
4
Serveer de geroerbakte tofu met de gegrilde groenten en een beetje brood.
5
Tip: Gebruik naargelang het seizoen en naar eigen smaak andere groenten: butternut, knolselder en pastinaak in de winter, courgette, aubergine en paprika in de zomer.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes. Snijd het preiwit overlangs in 2 en dan nog eens in 2 (houd het groen apart voor een soep). Snijd de wortel in dikke staafjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er alle groenten over, voeg enkele zachte bloemkoolblaadjes toe en de kerstomaten (prik ze met een mes in zodat ze niet barsten). Besprenkel met 3 el olijfolie en kruid met zout. Schuif 20 min. in de oven.
2
Fruit de gehakte sjalotjes intussen op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Plet de tofu met een vork tot dikke kruimels. Meng er de sojaroom onder, het sap van de halve citroen, de kurkuma, peper en zout. Schep in de braadpan en warm enkele minuten al mengend goed op. Voeg de gehakte koriander en peterselie toe.
4
Serveer de geroerbakte tofu met de gegrilde groenten en een beetje brood.
5
Tip: Gebruik naargelang het seizoen en naar eigen smaak andere groenten: butternut, knolselder en pastinaak in de winter, courgette, aubergine en paprika in de zomer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 109 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 109 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 5,5 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Vegan | Bio
250 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Preibundel
    Delhaize Preibundel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Kerstomaten | Rood
    Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
    1
    99
    Sjalot
    Delhaize Sjalot
    750 gr
    -25%
    2
    02
    €2,69
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Soja topping
    Delhaize Soja topping
    250 gr
    1
    99
    Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €22,96