• Kip tandoori en venkelsalade met appelen
    Nutri-Score A

Kip tandoori en venkelsalade met appelen

door Line Couvreur
Kip tandoori en venkelsalade met appelenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 60 g gember
  • 1 bussel koriander
  • 350 g natuuryoghurt
  • 170 g currypasta tandoori
  • 6 el olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 1 venkel
  • 2 appels
  • 2 limoenen
  • peper
  • zout
  • 60 g gember
  • 1 bussel koriander
  • 350 g natuuryoghurt
  • 170 g currypasta tandoori
  • 6 el olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 1 venkel
  • 2 appels
  • 2 limoenen
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd (+ 4 u marineertijd)
  1. 1
    Snijd de bouten in 2 ter hoogte van het gewricht, maak een paar insnijdingen in het vel (zo kan de marinade goed doordringen) en doe ze in een grote schaal. Meng 250 g yoghurt, het sap van ½ limoen en de tandooripasta. Roer het mengsel onder de kip. Voeg de gember in fijne staafjes en ½ limoen in schijfjes toe. Dek af en laat minstens 4 u in de koelkast marineren (of nog beter: de hele nacht!).
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de stukken kip op, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en bak 30 min. goudbruin in de oven.
  3. 3
    Snijd de appelen en de venkel met de mandoline in fijne plakjes. Voeg de korianderblaadjes, de rest van het limoensap en 2 el olijfolie toe. Kruid met peper, zout en meng.
  4. 4
    Meng de rest van de yoghurt met de rest van de olijfolie, peper en zout. Serveer deze saus en het slaatje bij de kip. Geef er basmatirijst en/of geroosterd naanbrood bij.
  1. 1
    Snijd de bouten in 2 ter hoogte van het gewricht, maak een paar insnijdingen in het vel (zo kan de marinade goed doordringen) en doe ze in een grote schaal. Meng 250 g yoghurt, het sap van ½ limoen en de tandooripasta. Roer het mengsel onder de kip. Voeg de gember in fijne staafjes en ½ limoen in schijfjes toe. Dek af en laat minstens 4 u in de koelkast marineren (of nog beter: de hele nacht!).
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de stukken kip op, besprenkel ze met de helft van de olijfolie en bak 30 min. goudbruin in de oven.
  3. 3
    Snijd de appelen en de venkel met de mandoline in fijne plakjes. Voeg de korianderblaadjes, de rest van het limoensap en 2 el olijfolie toe. Kruid met peper, zout en meng.
  4. 4
    Meng de rest van de yoghurt met de rest van de olijfolie, peper en zout. Serveer deze saus en het slaatje bij de kip. Geef er basmatirijst en/of geroosterd naanbrood bij.
Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 8,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 6,7 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,5 g - Eiwitten: 8,3 g
Indiaas
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Gember
    60 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Koriander
    1 bussel

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Natuur yoghurt
    350 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kerriepasta
    170 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    6 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kippenbout
    4

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Venkel
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kalk
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr

Totaal:

€2,19