Recept zoekresultatenTartiflette met raclettekaas
Delhaize logo
  • Tartiflette met raclettekaas
    C
Tartiflette met raclettekaasC

Tartiflette met raclettekaas

Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 3 uien
  • 1 groot teentje knoflook
  • 1 kg aardappelen alle gebruik
  • 400 g raclettekaas
  • 1,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 300 g gerookte spekreepjes
  • 3 uien
  • 1 groot teentje knoflook
  • 1 kg aardappelen alle gebruik
  • 400 g raclettekaas
  • 1,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min. (+ 2x 20 min. kooktijd)
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd (ze moeten nog wat vast zijn). Giet af en laat eventjes lauw worden.
2
Bak de spekreepjes en de gesnipperde uien in een grote sauteerpan met de olijfolie, eerst op een zacht vuurtje tot het vet gesmolten is.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de aardappelen in halve schijfjes en schep ze in de sauteerpan. Besprenkel met witte wijn, laat 2 min. inkoken en voeg de room toe. Kruid royaal met peper.
4
Wrijf een ovenschaal in met het gehalveerde teentje knoflook. Verdeel er de helft van de bereiding over, voeg 4 sneetjes raclettekaas in stukken toe en bedek met de rest van de bereiding. Leg er de rest van de kaassneetjes bovenop en bak 20 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op, met een grote groene salade.
1
Doe de ongeschilde aardappelen in een grote kookpot, overgiet ze volledig met koud water en breng aan de kook. Reken ± 20 min. kooktijd (ze moeten nog wat vast zijn). Giet af en laat eventjes lauw worden.
2
Bak de spekreepjes en de gesnipperde uien in een grote sauteerpan met de olijfolie, eerst op een zacht vuurtje tot het vet gesmolten is.
3
Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de aardappelen in halve schijfjes en schep ze in de sauteerpan. Besprenkel met witte wijn, laat 2 min. inkoken en voeg de room toe. Kruid royaal met peper.
4
Wrijf een ovenschaal in met het gehalveerde teentje knoflook. Verdeel er de helft van de bereiding over, voeg 4 sneetjes raclettekaas in stukken toe en bedek met de rest van de bereiding. Leg er de rest van de kaassneetjes bovenop en bak 20 min. goudbruin in de oven.
5
Dien heel warm op, met een grote groene salade.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 8,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekreepjes | Gerookt

Delhaize

Spekreepjes | Gerookt

2 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,58

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Aardappelen | Friet

Delhaize

Aardappelen | Friet

5 kg

€8,49

Kaas | Raclette | Sneden

Delhaize

Kaas | Raclette | Sneden

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,19

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Casillero Del Diablo Viognier Wit

Chile

Casillero Del Diablo Viognier Wit

75 cl

€6,99

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€26,39