Terugroeping product:" Schär MIX IT RUSTICO 1kg" sporen van tropaanalkaloïdenMeer info >

Recept zoekresultatenLinguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus
Recept zoekresultatenLinguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus
Delhaize logo
  • Linguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus
    Nutri-Score A

Linguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesaus

door Line Couvreur
Linguine met grijze garnalen, erwtjes en bisquesausA
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 225 g bio diepvrieserwtjes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 300 g linguine
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 g ongepelde grijze ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 225 g bio diepvrieserwtjes
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 300 g linguine
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. kooktijd
1
Fruit de ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een steelpan met 2 el warme olie, tot ze mooi kleuren. Overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn en voeg de ui in grote stukken toe, de wortel in dikke schijfjes, de tijm, de peterselie en het tomatenconcentraat. Breng aan de kook en laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Mix fijn, giet door een puntzeef en druk er zoveel mogelijk sap uit. Giet het sap in een sauteerpan, voeg het citroensap toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Fruit de gesnipperde lente-uitjes 2 min., in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Kook de linguine 6 min. (en niet zoals de instructies op de verpakking). Giet ze af en voeg 1 pollepel kookwater toe aan de bisquesaus. Breng verder op smaak en voeg de linguine toe. Fruit ze al mengend gedurende 2 min.
4
Schep de erwtjes en de grijze garnalen in de braadpan met de uien. Fruit 1 min. op een vrij hoog vuur, om alles op te warmen. Dresseer de pasta op de borden en verdeel er deze garnituur over. Werk af met peterselie en serveer.
1
Fruit de ongepelde garnalen op een hoog vuur, in een steelpan met 2 el warme olie, tot ze mooi kleuren. Overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn en voeg de ui in grote stukken toe, de wortel in dikke schijfjes, de tijm, de peterselie en het tomatenconcentraat. Breng aan de kook en laat 30 min. zonder deksel pruttelen. Mix fijn, giet door een puntzeef en druk er zoveel mogelijk sap uit. Giet het sap in een sauteerpan, voeg het citroensap toe en laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken.
2
Fruit de gesnipperde lente-uitjes 2 min., in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
3
Kook de linguine 6 min. (en niet zoals de instructies op de verpakking). Giet ze af en voeg 1 pollepel kookwater toe aan de bisquesaus. Breng verder op smaak en voeg de linguine toe. Fruit ze al mengend gedurende 2 min.
4
Schep de erwtjes en de grijze garnalen in de braadpan met de uien. Fruit 1 min. op een vrij hoog vuur, om alles op te warmen. Dresseer de pasta op de borden en verdeel er deze garnituur over. Werk af met peterselie en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 124 kcal - Vetten: 3,3 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,9 g
Lactose vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Grijze garnalen | Vers | Ongepeld
Delhaize Grijze garnalen | Vers | Ongepeld
2 × 250 gr
6
99
Doperwten | Lentemengeling | Gestoofd | Blik
Cassegrain Doperwten | Lentemengeling | Gestoofd | Blik
280 gr
4
29
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Citroenen 4 stuks | Bio
Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
500 gr
Bio
    2
    29
    Gekrulde peterselie | Verpakt
    Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Pasta | Linguine n.7
    De Cecco Pasta | Linguine n.7
    500 gr
    2
    15
    Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    Cirio Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    4 x 70 gr
    3
    79

    Reeds in je keuken

    Gele uien | Verpakt | Bio
    Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    1 kg
    Bio
      2
      29
      Olijfolie | Extra vierge
      Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
      50 cl
      9
      19
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
        Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
        350 gr
        3
        95
        Totaal:
        €32,16