1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 3 el olijfolie in een grote braadpan met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper (naar eigen smaak) en zout. Leg er de kippenbovenbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 25 min. in de oven. Draai ze intussen af en toe.
2
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en prik ze in. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken.
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 5 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten bij en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwtjes. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 3 el olijfolie in een grote braadpan met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper (naar eigen smaak) en zout. Leg er de kippenbovenbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 25 min. in de oven. Draai ze intussen af en toe.
2
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en prik ze in. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken.
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 5 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten bij en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwtjes. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.