OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenGebakken rijst op paellawijze
Recept zoekresultatenGebakken rijst op paellawijze
Delhaize logo
  • Gebakken rijst op paellawijze
    Nutri-Score A

Gebakken rijst op paellawijze

door Gema Gomez
Gebakken rijst op paellawijzeA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg mosselen
  • 300 g kerstomaten
  • 2 uien
  • 250 g diepvrieserwten
  • 250 g basmatirijst
  • 9 el olijfolie
  • 1 kl gemalen koriander
  • 2 kl gerookte paprika
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 1 kg kippenbovenbouten
  • 1/2 kl suiker
  • 1 kg mosselen
  • 300 g kerstomaten
  • 2 uien
  • 250 g diepvrieserwten
  • 250 g basmatirijst
  • 9 el olijfolie
  • 1 kl gemalen koriander
  • 2 kl gerookte paprika
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 3 el olijfolie in een grote braadpan met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper (naar eigen smaak) en zout. Leg er de kippenbovenbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 25 min. in de oven. Draai ze intussen af en toe.
2
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en prik ze in. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken.
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 5 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten bij en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwtjes. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 3 el olijfolie in een grote braadpan met de koriander, de gerookte paprika, 1 kl kurkuma, de komijn, Espelettepeper (naar eigen smaak) en zout. Leg er de kippenbovenbouten in, bestrijk ze langs alle kanten en bak ze 25 min. in de oven. Draai ze intussen af en toe.
2
Doe de kerstomaten in een ovenschaal en prik ze in. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, spoel hem onder koud water en laat hem goed uitlekken.
4
Maak de mosselen schoon, doe ze in een kookpot, zet het deksel op de pan en verwarm tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren.
5
Fruit de gesnipperde uien 2 min. in een sauteerpan, met 5 el olijfolie, 1 kl gerookte paprika, 1 el kurkuma, een beetje Espelettepeper en de venkelzaadjes. Giet er het kookvocht van de tomaten bij en het gedecanteerde kookvocht van de mosselen. Laat op een vrij hoog vuur bijna volledig inkoken, voeg de rijst toe en de ontdooide erwtjes. Bak 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de kip toe, de tomaten en de mosselen. Breng verder op smaak en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 179 kcal - Vetten: 9.3 g - Koolhydraten: 13 g - Vezels: 1.3 g - Eiwitten: 10.2 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht