OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenTartaar van Belgisch rundvlees
Recept zoekresultatenTartaar van Belgisch rundvlees
Delhaize logo
  • Tartaar van Belgisch rundvlees
    A

Tartaar van Belgisch rundvlees

Tartaar van Belgisch rundvleesA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g Belgisch rundvlees
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1/2 kl tabasco
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • 1 el mosterd
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 4 el citroenolie
  • 2 el kappertjes
  • 1 kg krieltjes (voor de krieltjes uit de oven)
  • 3 takjes tijm (voor de krieltjes uit de oven)
  • 3 takjes rozemarijn (voor de krieltjes uit de oven)
  • 2 tenen look (voor de krieltjes uit de oven)
  • 1 dl olijfolie (voor de krieltjes uit de oven)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 rode ui
  • 20 kerstomaten
  • 10 stengels bieslook
  • 1 krop sla
  • 4 eierdooiers
  • zout
  • peper
  • fleur de sel (voor de krieltjes uit de oven)
  • peper (voor de krieltjes uit de oven)
  • 500 g Belgisch rundvlees
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1/2 kl tabasco
  • 1 kl Worcestershiresaus
  • 1 el mosterd
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 4 el citroenolie
  • 2 el kappertjes
  • 1 kg krieltjes (voor de krieltjes uit de oven)
  • 3 takjes tijm (voor de krieltjes uit de oven)
  • 3 takjes rozemarijn (voor de krieltjes uit de oven)
  • 2 tenen look (voor de krieltjes uit de oven)
  • 1 dl olijfolie (voor de krieltjes uit de oven)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 rode ui

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
2
Spoel de krieltjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en voeg de kruiden toe. Kneus de look onder je mes en voeg ze bij de krieltjes. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de krieltjes 30 min. garen in de oven. Schep ze regelmatig eens om. Zo kunnen de kruiden en look zich goed mengen.
3
Pel en snijd de sjalot fijn en snijd het vlees in dobbelstenen van 0,5 cm op 0,5 cm. Meng deze met de fijngehakte platte peterselie, kappertjes, citroenolie, 2 el olijfolie, de worcestershiresaus, mosterd, tabasco en de eidooiers. Kruid verder af met peper en zout.
4
Pel en snijd de rode ui in fijne ringen. Verwijder de buitenste beschadigde bladeren van de kropsla, was en droog ze zorgvuldig. Meng de sla met de rode ui, de fijngesneden bieslook en de gehalveerde kerstomaatjes. Breng de salade op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
2
Spoel de krieltjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met de olijfolie en voeg de kruiden toe. Kneus de look onder je mes en voeg ze bij de krieltjes. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de krieltjes 30 min. garen in de oven. Schep ze regelmatig eens om. Zo kunnen de kruiden en look zich goed mengen.
3
Pel en snijd de sjalot fijn en snijd het vlees in dobbelstenen van 0,5 cm op 0,5 cm. Meng deze met de fijngehakte platte peterselie, kappertjes, citroenolie, 2 el olijfolie, de worcestershiresaus, mosterd, tabasco en de eidooiers. Kruid verder af met peper en zout.
4
Pel en snijd de rode ui in fijne ringen. Verwijder de buitenste beschadigde bladeren van de kropsla, was en droog ze zorgvuldig. Meng de sla met de rode ui, de fijngesneden bieslook en de gehalveerde kerstomaatjes. Breng de salade op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 172 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 172 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,4 g
Belgisch
Recepten voor elke dag
Diner
Alle seizoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mini burger | Lam | Celtic
Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
3 × +/- 210 gr
+/-€
3
92
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
2
95
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
55
Zonnebloemolie
Vandemoortele Zonnebloemolie
1 l
3
69
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Krielaardappelen
Delhaize Krielaardappelen
1 kg
2
89
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2
95
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
2 × 250 gr
3 voor €5
1
99
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
2
95
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
35
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
+/-€58,26