Recept zoekresultatenTajine met varkens- kalfsgehaktballetjes
Delhaize logo
  • Tajine met varkens- kalfsgehaktballetjes
    A

Tajine met varkens- kalfsgehaktballetjes

Tajine met varkens- kalfsgehaktballetjesA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 bosje koriander
  • 2 takjes verse munt
  • 1 kl hete paprika
  • 2 kl komijnpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g blokjes tomaten en pepers
  • zout
  • 1 ei
  • 300 g couscous
  • 50 cl kokend water
  • zwarte peper
  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 bosje koriander
  • 2 takjes verse munt
  • 1 kl hete paprika
  • 2 kl komijnpoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 e.l. olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g blokjes tomaten en pepers
  • zout
  • 1 ei
  • 300 g couscous
  • 50 cl kokend water
  • zwarte peper

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. baktijd
1
Mix de uien en de knoflook met de keukenrobot. Doe de helft van dit mengsel in een grote kookpot met olijfolie. Stoof gedurende 5 min. aan op een zacht vuurtje. Voeg de blokjes tomaat en peper toe, samen met de hete paprika en 1 koffielepel komijn. Dek de pot af en laat verder gaar sudderen op een zacht vuurtje.
2
Giet de rest van het mengsel van ui en knoflook op een bord. Voeg het gehakt toe, samen met het ei, de kaneel, 1 koffielepel komijn, de fijngesneden munt en de helft van de fijngesneden koriander. Bestrooi met peper en zout en meng alles dooreen tot je een homogeen mengsel krijgt. Maak balletjes die ongeveer 2 cm groot zijn. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Dek af en laat gedurende 20 min. zachtjes sudderen.
3
Doe de couscous in een schotel en giet er kokend water over. Meng, dek af en laat gedurende 5 min opzwellen. Haal de korreltjes uiteen met een vork.
4
Dien de gehaktballetjes op met de couscous en werk af met de fijngehakte koriander.
1
Mix de uien en de knoflook met de keukenrobot. Doe de helft van dit mengsel in een grote kookpot met olijfolie. Stoof gedurende 5 min. aan op een zacht vuurtje. Voeg de blokjes tomaat en peper toe, samen met de hete paprika en 1 koffielepel komijn. Dek de pot af en laat verder gaar sudderen op een zacht vuurtje.
2
Giet de rest van het mengsel van ui en knoflook op een bord. Voeg het gehakt toe, samen met het ei, de kaneel, 1 koffielepel komijn, de fijngesneden munt en de helft van de fijngesneden koriander. Bestrooi met peper en zout en meng alles dooreen tot je een homogeen mengsel krijgt. Maak balletjes die ongeveer 2 cm groot zijn. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Dek af en laat gedurende 20 min. zachtjes sudderen.
3
Doe de couscous in een schotel en giet er kokend water over. Meng, dek af en laat gedurende 5 min opzwellen. Haal de korreltjes uiteen met een vork.
4
Dien de gehaktballetjes op met de couscous en werk af met de fijngehakte koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 113; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 738,91
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 473; energie (kCal): 113; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 738,91
Orientaals
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsgehakt
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Tomatenpulp | Basilicum
Delhaize Tomatenpulp | Basilicum
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwegriesmeel
Anco Tarwegriesmeel
2 × 250 gr
1
05
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
4
59

Reeds in je keuken

Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€20,34