Recept zoekresultatenGeglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
Recept zoekresultatenGeglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
Delhaize logo
  • Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
    Nutri-Score A

Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon

Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillonA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 bussels rapen
  • 1 el honing
  • 3 el water
  • 1 stokje kaneel
  • 20 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 Iberico-varkensmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kl biocitroenschil
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 bussels rapen
  • 1 el honing
  • 3 el water
  • 1 stokje kaneel
  • 20 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 Iberico-varkensmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kl biocitroenschil
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: bereidingstijd + kooktijd 25 min.
  1. 1
    Snijd de stengels van de rapen. Houd de mooiste apart, samen met de kleine blaadjes. Was en droog de rapen. Hak de look en fruit hem 3 min. in olijfolie. Voeg er de citroenschil bij. Zout en peper en laat 10 min. bakken.
  2. 2
    Schil de rapen en snijd ze in vieren. Doe ze in een pot met het water, de boter, de honing, het kaneelstokje, zout en peper. Laat 10 min. met en 5 min. zonder deksel koken tot de rapen zacht zijn.
  3. 3
    Zout en peper de varkensmedaillons. Bak ze zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
  4. 4
    Serveer de varkensmedaillons met de rapen en de met look en citroen gesauteerde stengels.
  1. 1
    Snijd de stengels van de rapen. Houd de mooiste apart, samen met de kleine blaadjes. Was en droog de rapen. Hak de look en fruit hem 3 min. in olijfolie. Voeg er de citroenschil bij. Zout en peper en laat 10 min. bakken.
  2. 2
    Schil de rapen en snijd ze in vieren. Doe ze in een pot met het water, de boter, de honing, het kaneelstokje, zout en peper. Laat 10 min. met en 5 min. zonder deksel koken tot de rapen zacht zijn.
  3. 3
    Zout en peper de varkensmedaillons. Bak ze zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
  4. 4
    Serveer de varkensmedaillons met de rapen en de met look en citroen gesauteerde stengels.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 338,15
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
    1 st
    2
    29
  • Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    25
  • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
    6 x 50 cl
    -33.33% voor 3
    4
    95
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
  • Delhaize Ardeens gebraad | Varken
    +/- 850 gr
    +/-€
    12
    28
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    -15%
    0
    59
    €0,69
  • Reeds in je keuken

  • Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

+/-€25,21