Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGeglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
Delhaize logo
  • Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
    A
Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillonA

Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 bussels rapen
  • 1 el honing
  • 3 el water
  • 1 stokje kaneel
  • 20 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 Iberico-varkensmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kl biocitroenschil
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 bussels rapen
  • 1 el honing
  • 3 el water
  • 1 stokje kaneel
  • 20 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 Iberico-varkensmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 kl biocitroenschil
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: bereidingstijd + kooktijd 25 min.
1
Snijd de stengels van de rapen. Houd de mooiste apart, samen met de kleine blaadjes. Was en droog de rapen. Hak de look en fruit hem 3 min. in olijfolie. Voeg er de citroenschil bij. Zout en peper en laat 10 min. bakken.
2
Schil de rapen en snijd ze in vieren. Doe ze in een pot met het water, de boter, de honing, het kaneelstokje, zout en peper. Laat 10 min. met en 5 min. zonder deksel koken tot de rapen zacht zijn.
3
Zout en peper de varkensmedaillons. Bak ze zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
4
Serveer de varkensmedaillons met de rapen en de met look en citroen gesauteerde stengels.
1
Snijd de stengels van de rapen. Houd de mooiste apart, samen met de kleine blaadjes. Was en droog de rapen. Hak de look en fruit hem 3 min. in olijfolie. Voeg er de citroenschil bij. Zout en peper en laat 10 min. bakken.
2
Schil de rapen en snijd ze in vieren. Doe ze in een pot met het water, de boter, de honing, het kaneelstokje, zout en peper. Laat 10 min. met en 5 min. zonder deksel koken tot de rapen zacht zijn.
3
Zout en peper de varkensmedaillons. Bak ze zonder vetstof in een pan met anti-aanbaklaag.
4
Serveer de varkensmedaillons met de rapen en de met look en citroen gesauteerde stengels.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 338,15
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 93; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 338,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Mineraal Water | Plat | Glas

Ordal

Mineraal Water | Plat | Glas

6 x 1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,85

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,89

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€18,97