1
Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de schenkels in een ovenschaal, snijd ze in en steek er de gepelde teentjes knoflook in. Wrijf het vlees rondom in met de cajunkruiden en de chili chipotle. Voeg de boter in blokjes toe en de gehakte tijm. Schuif 2 u in de oven.
2
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking, met het bouillonblokje. Giet ze af en laat ze afkoelen.
3
Snijd de kerstomaten in 2 en hak ze met 1 gepeld teentje knoflook en 7,5 cl olijfolie in de hakmolen. Snijd het vruchtvlees van de mango in heel kleine blokjes. Doe ze in een slakom, samen met de helft van de gehakte koriander, de linzen, de tomatendressing, de geraspte zeste en het sap van de citroen. Kruid met zout en met Espelettepeper, naar eigen smaak. Dek af en laat in de koelkast rusten.
4
Verwijder de bladeren van de paksoi en snijd de stengels overlangs in 2. Fruit alles gedurende 1 min. in een kleine stoofpan, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken.
5
Haal het vlees van de lamsschenkels, trek het in stukjes en meng het met de geplette teentjes knoflook. Meng er de honing en de sojasaus onder en breng verder op smaak.
6
Garneer de taco’s met de paksoi, het vlees en een beetje salsa. Bestrooi met fijngehakte rode peper en korianderblaadjes.
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de schenkels in een ovenschaal, snijd ze in en steek er de gepelde teentjes knoflook in. Wrijf het vlees rondom in met de cajunkruiden en de chili chipotle. Voeg de boter in blokjes toe en de gehakte tijm. Schuif 2 u in de oven.
2
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking, met het bouillonblokje. Giet ze af en laat ze afkoelen.
3
Snijd de kerstomaten in 2 en hak ze met 1 gepeld teentje knoflook en 7,5 cl olijfolie in de hakmolen. Snijd het vruchtvlees van de mango in heel kleine blokjes. Doe ze in een slakom, samen met de helft van de gehakte koriander, de linzen, de tomatendressing, de geraspte zeste en het sap van de citroen. Kruid met zout en met Espelettepeper, naar eigen smaak. Dek af en laat in de koelkast rusten.
4
Verwijder de bladeren van de paksoi en snijd de stengels overlangs in 2. Fruit alles gedurende 1 min. in een kleine stoofpan, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken.
5
Haal het vlees van de lamsschenkels, trek het in stukjes en meng het met de geplette teentjes knoflook. Meng er de honing en de sojasaus onder en breng verder op smaak.
6
Garneer de taco’s met de paksoi, het vlees en een beetje salsa. Bestrooi met fijngehakte rode peper en korianderblaadjes.