Recept zoekresultatenToast met geitenkaas en witloof
Delhaize logo
  • Toast met geitenkaas en witloof
    C
Toast met geitenkaas en witloofC

Toast met geitenkaas en witloof

door Jelle The Messy Chef
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g vollegrondwitloof
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 g geitenbrie
  • 1/2 biowoudbrood
  • 40 g boter
  • 2 el pompoenpitten
  • peper
  • zout
  • 500 g vollegrondwitloof
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 g geitenbrie
  • 1/2 biowoudbrood
  • 40 g boter
  • 2 el pompoenpitten
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwijder het harde uiteinde van de witloofstronkjes, snijd ze horizontaal in 2 en nijd dan de blaadjes overlangs in 2. Fruit ze in een braadpan met de helft van de boter tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
2
Gril de pompoenpitten zonder toevoeging van vetstof in een antiaanbakpan, tot ze beginnen te knetteren.
3
Snijd het brood in 4 dikke sneetjes en bak ze aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met de rest van de boter, het hele teentje knoflook en de rozemarijn.
4
Garneer de toasts met fijne, lange plakjes geitenbrie. Verdeel er het witloof over, bestrooi met dragonblaadjes en pompoenpitten.
5
Dien meteen op als lunch of bij een brunch.
1
Verwijder het harde uiteinde van de witloofstronkjes, snijd ze horizontaal in 2 en nijd dan de blaadjes overlangs in 2. Fruit ze in een braadpan met de helft van de boter tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
2
Gril de pompoenpitten zonder toevoeging van vetstof in een antiaanbakpan, tot ze beginnen te knetteren.
3
Snijd het brood in 4 dikke sneetjes en bak ze aan de 2 kanten goudbruin, in een braadpan met de rest van de boter, het hele teentje knoflook en de rozemarijn.
4
Garneer de toasts met fijne, lange plakjes geitenbrie. Verdeel er het witloof over, bestrooi met dragonblaadjes en pompoenpitten.
5
Dien meteen op als lunch of bij een brunch.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 197 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 6,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 197 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 15,1 g - Vezels: 2,6 g - Eiwitten: 6,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witloof | Bio

Delhaize

Witloof | Bio

500 gr

Bio

€3,29

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Brie | Mini portie

Delhaize

Brie | Mini portie

2 × 155 gr

€4,58

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

180 gr

Bio

€3,39

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€17,23