Recept zoekresultatenStoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen
Delhaize logo
  • Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen
    A

Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g boerenchipolata’s
  • 600 g krielaardappelen
  • 10 g rozemarijn
  • 4 uien
  • 240 g groene linzen
  • 240 g tomatenblokjes
  • 6 e.l. olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

2 × +/- 350 gr

+/-€10,50

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€17,84

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie en gaar ze in de oven gedurende ± 25 min.
  2. Pel de uien en snijd in 4. Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en fruit de uien erin aan tot ze gaar zijn, gedurende 20 min.
  3. Zet een pot met koud water en de linzen op het vuur en kook ze gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet de linzen af. Voeg 2 el olijfolie toe, samen met de tomatenblokjes, de gefruite uien en kruid met peper en zout.
  4. Snijd het vliesje van de worsten en snijd de worsten daarna in hapklare stukjes. Zet een pan op het vuur met de resterende olijfolie en de rozemarijn en bak er de stukjes worst rondom in gaar.
  5. Serveer meteen de linzen, de stukjes worst en de aardappelen in een cocotte.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 144; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 869,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 604; energie (kCal): 144; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 869,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
  • Stoofpotje van linzen, worst en krielaardappelen
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

Delhaize

Chipolata | Hoevevarken | Ardeens

2 × +/- 350 gr

+/-€10,50

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Linzen

Delhaize

Linzen

240 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,78

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€17,84