Recept zoekresultatenCourgettesoep met ricotta en munt
Recept zoekresultatenCourgettesoep met ricotta en munt
Delhaize logo
  • Courgettesoep met ricotta en munt
    Nutri-Score A

Courgettesoep met ricotta en munt

Courgettesoep met ricotta en muntA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 960 g courgettes
  • 80 g ricotta
  • 3,2 uien
  • 1,6 e.l. olijfolie
  • 40 g zachte geitenkaas
  • 4 g rozemarijn
  • 12 g verse muntblaadjes
  • 1 snufje Espelettepeper
  • peper
  • 960 g courgettes
  • 80 g ricotta
  • 3,2 uien
  • 1,6 e.l. olijfolie
  • 40 g zachte geitenkaas
  • 4 g rozemarijn
  • 12 g verse muntblaadjes
  • 1 snufje Espelettepeper
  • peper

Begin met koken

: 10 min + 25 min kooktijd
1
Snijd ½ courgette in kleine blokjes en bak even op in 1 el olijfolie. Zet samen met enkele muntblaadjes apart voor de afwerking. Meng de ricotta en de geitenkaas.
2
Pel de uien en snijd samen met de rest van de courgettes in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 el olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de courgettes en de rozemarijn toe en giet er water bij tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje gedurende ± 25 min pruttelen tot de groenten gaar zijn.
3
Giet een beetje kookvocht uit de pot en houd even apart. Verwijder de rozemarijntakjes en mix de soep samen met de muntblaadjes en het merendeel van de kaas in een blender tot een fijne gladde soep. Houd een beetje kaas achter de hand voor de afwerking.
4
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe zodat je een lichtere soep verkrijgt.
5
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de ricotta-geitenkaas, de gebakken courgetteblokjes, de Espelettepeper en fijngesnipperde munt.
1
Snijd ½ courgette in kleine blokjes en bak even op in 1 el olijfolie. Zet samen met enkele muntblaadjes apart voor de afwerking. Meng de ricotta en de geitenkaas.
2
Pel de uien en snijd samen met de rest van de courgettes in grove stukken. Zet een pot op het vuur met 1 el olijfolie en bak er de uien in glazig. Voeg de courgettes en de rozemarijn toe en giet er water bij tot de groenten net onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje gedurende ± 25 min pruttelen tot de groenten gaar zijn.
3
Giet een beetje kookvocht uit de pot en houd even apart. Verwijder de rozemarijntakjes en mix de soep samen met de muntblaadjes en het merendeel van de kaas in een blender tot een fijne gladde soep. Houd een beetje kaas achter de hand voor de afwerking.
4
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe zodat je een lichtere soep verkrijgt.
5
Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de ricotta-geitenkaas, de gebakken courgetteblokjes, de Espelettepeper en fijngesnipperde munt.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 217; energie (kCal): 52; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 168,38
Vegetarisch
Vaderdag
Overig
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette
1 snufje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
09
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Geitenkaas
ChèvrArdennes Geitenkaas
120 gr
2
99
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
2
95
Munt | Bussel | Verpakt
Delhaize Munt | Bussel | Verpakt
150 gr
3
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€13,51