Recept zoekresultatenRundgebraad met champignons en tartufata
Delhaize logo
  • Rundgebraad met champignons en tartufata
    A

Rundgebraad met champignons en tartufata

Rundgebraad met champignons en tartufataA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 125 g zure room
  • peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 el boter
  • 40 g gezouten boter
  • 30 g truffelschilfers
  • 3 dl kalfsfond
  • 80 g tartufata
  • 10 g rozemarijn
  • 800 g rundgebraad
  • 10 g verse laurier
  • 10 g tijm
  • 10 g marjolein
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 5 uien
  • 500 g portobello
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 125 g zure room
  • peper
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 el boter
  • 40 g gezouten boter
  • 30 g truffelschilfers
  • 3 dl kalfsfond
  • 80 g tartufata
  • 10 g rozemarijn
  • 800 g rundgebraad
  • 10 g verse laurier
  • 10 g tijm
  • 10 g marjolein
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 5 uien

Begin met koken

: 40 min + 15 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kruid het rundsgebraad met peper en zout en schroei het rondom dicht in een lepel boter.
3
Houd van elk kruid enkele takjes apart voor de afwerking. Bind het gebraad op met de resterende kruiden: marjolein, tijm, laurier en rozemarijn. Schik het rundsgebraad in een ovenschaal. Pel 2 uien en snijd in de helft, schik ze bij het gebraad en overgiet met 1 el olijfolie. Gaar het rundsgebraad in de oven gedurende zo’n 15 min als je het graag saignant wenst. Verleng de gaartijd voor een meer doorbakken gebraad. Haal het gebraad uit de oven en werk verder afmet de helft van de truffelschilfers.
4
Pel de resterende uien en snijd in plakjes. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en fruit de uien er kort in. Giet de kalfsfond erbij en laat tot ²/³ inkoken. Zeef de saus en lepel de tartufata en de helft van de zure room erbij. Kruid met peper en zout en meng. Net voor je het gerecht serveert, lepel je de resterende zure room in de saus en meng je de 2 sauzen voorzichtig zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende truffelschilfers en de kruiden.
5
Snijd de portobello’s in grote plakken. Zet een pan op een hoog vuur met een lepel olijfolie en een lepel boter en bak de plakjes champignon erin. Kruid met zout.
6
Schil de aardappelen en rasp ze. Doe ze in een zeef en druk stevig aan zodat je het vocht eruit drukt. Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de geraspte aardappel. Kruid met peper en zout. Zet een pan op een matig vuur met de gezouten boter. Lepel er wat van de geraspte aardappel in en druk aan zodat je mooie fijne galetten krijgt. Bak gedurende 10 min gaar, draai dan en bak nog 10 min verder zodat je mooie goudbruine aardappelrösti krijgt. Herhaal tot de geraspte aardappelen op zijn.
7
Serveer het rundsgebraad met de gebakken champignons, de aardappelrösti en de tartufatasaus.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kruid het rundsgebraad met peper en zout en schroei het rondom dicht in een lepel boter.
3
Houd van elk kruid enkele takjes apart voor de afwerking. Bind het gebraad op met de resterende kruiden: marjolein, tijm, laurier en rozemarijn. Schik het rundsgebraad in een ovenschaal. Pel 2 uien en snijd in de helft, schik ze bij het gebraad en overgiet met 1 el olijfolie. Gaar het rundsgebraad in de oven gedurende zo’n 15 min als je het graag saignant wenst. Verleng de gaartijd voor een meer doorbakken gebraad. Haal het gebraad uit de oven en werk verder afmet de helft van de truffelschilfers.
4
Pel de resterende uien en snijd in plakjes. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en fruit de uien er kort in. Giet de kalfsfond erbij en laat tot ²/³ inkoken. Zeef de saus en lepel de tartufata en de helft van de zure room erbij. Kruid met peper en zout en meng. Net voor je het gerecht serveert, lepel je de resterende zure room in de saus en meng je de 2 sauzen voorzichtig zodat je een mooi gemarmerd effect krijgt. Werk af met de resterende truffelschilfers en de kruiden.
5
Snijd de portobello’s in grote plakken. Zet een pan op een hoog vuur met een lepel olijfolie en een lepel boter en bak de plakjes champignon erin. Kruid met zout.
6
Schil de aardappelen en rasp ze. Doe ze in een zeef en druk stevig aan zodat je het vocht eruit drukt. Snipper de platte peterselie fijn en meng onder de geraspte aardappel. Kruid met peper en zout. Zet een pan op een matig vuur met de gezouten boter. Lepel er wat van de geraspte aardappel in en druk aan zodat je mooie fijne galetten krijgt. Bak gedurende 10 min gaar, draai dan en bak nog 10 min verder zodat je mooie goudbruine aardappelrösti krijgt. Herhaal tot de geraspte aardappelen op zijn.
7
Serveer het rundsgebraad met de gebakken champignons, de aardappelrösti en de tartufatasaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 450; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 846,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 450; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 846,5
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Truffel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tartufata

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Opgeklopte boter |Half-zout
Balade Opgeklopte boter |Half-zout
130 gr
2
99
Fond | Kalf
Delhaize Fond | Kalf
19 cl
1
39
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Rosbief | Rund | Belgisch
Delhaize Rosbief | Rund | Belgisch
2 × +/- 500 gr
+/-€
10
40
Laurierblaadjes
Delhaize Laurierblaadjes
15 gr
1
35
Tijmblaadjes
Delhaize Tijmblaadjes
20 gr
2
05
Kruiden | Marjolein
Santa Maria Kruiden | Marjolein
2 × 8 gr
2
95
Gekrulde peterselie | Verpakt
Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
100 gr
1
59
Gele uien | Netje
Delhaize Gele uien | Netje
500 gr
1
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Totaal:
+/-€45,74