Recept zoekresultatenChili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten
Delhaize logo
A

Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groenten

Chili sin carne met witte bonen en geroosterde groentenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g biowortelen
  • 400 g trostomaten
  • 350 g rode uien
  • 350 g lange witte biobonen
  • 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
  • 290 g “piquillo paprika’s” El Corte Inglés (1 bokaal)
  • 250 g natuuryoghurt
  • 8 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • chilipoeder
  • peper
  • 400 g biowortelen
  • 400 g trostomaten
  • 350 g rode uien
  • 350 g lange witte biobonen
  • 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
  • 290 g “piquillo paprika’s” El Corte Inglés (1 bokaal)
  • 250 g natuuryoghurt
  • 8 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 2 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • chilipoeder

Begin met koken

: 1h15 min. + 12u weken
1
Kook de witte bonen volgens de instructies op de verpakking. (Vergeet ze niet de avond ervoor al te weken!)
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde (ze zijn immers bio!) wortelen in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de wortelen met de snijkant naar onder op de ovenplaat. Leg er de gehalveerde trostomaten op, met de snijkant naar boven. Voeg 4 ongepelde teentjes knoflook toe. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met takjes tijm en rozemarijn. Schuif 35 min. in de oven.
3
Snipper 2 teentjes knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 5 el olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met de koriander, het komijnpoeder en, naar eigen smaak, chili. Breng aan de kook en laat 25 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de uitgelekte piquillo paprika’s en de gekookte bonen toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min. koken.
4
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer de chili en de geroosterde groenten heel warm op met de yoghurtsaus. Voeg eventueel rode peper toe, naar eigen smaak.
1
Kook de witte bonen volgens de instructies op de verpakking. (Vergeet ze niet de avond ervoor al te weken!)
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde (ze zijn immers bio!) wortelen in 2 en snijd elke helft nog eens overlangs in 2. Schik de wortelen met de snijkant naar onder op de ovenplaat. Leg er de gehalveerde trostomaten op, met de snijkant naar boven. Voeg 4 ongepelde teentjes knoflook toe. Besprenkel met 2 el olijfolie, kruid met peper, met zout en bestrooi met takjes tijm en rozemarijn. Schuif 35 min. in de oven.
3
Snipper 2 teentjes knoflook en de rode uien fijn. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 5 el olijfolie. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met de koriander, het komijnpoeder en, naar eigen smaak, chili. Breng aan de kook en laat 25 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Voeg de uitgelekte piquillo paprika’s en de gekookte bonen toe. Breng verder op smaak en laat nog 5 min. koken.
4
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Serveer de chili en de geroosterde groenten heel warm op met de yoghurtsaus. Voeg eventueel rode peper toe, naar eigen smaak.
Nutritionele informatie
A
Energie: 879 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Zuid-Amerikaans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piquillo
290 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

koriander graan
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
360 gr
2
19
Tomaten | Gepeld | Blokjes
365 Tomaten | Gepeld | Blokjes
800 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
25
Yoghurt | Natuur | Bifidus | Probiotica
Activia Yoghurt | Natuur | Bifidus | Probiotica
4 x 125 gr
4=gratis levering
2
29
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Kruiden | Komijn | Gemalen
Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
38 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Kruiden | Chili Con Carne
Delhaize Kruiden | Chili Con Carne
53 gr
1
59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€22,13