Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenStetzofai (Griekse paprikastoofpot)
Delhaize logo
  • Stetzofai (Griekse paprikastoofpot)
    A

Stetzofai (Griekse paprikastoofpot)

door Jeroen De Pauw
Stetzofai (Griekse paprikastoofpot)A
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 230 g merguez 100% Celtic lam
  • 1 gele paprika
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 400 g tomaten met look (in blik)
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 1 rode peper
  • 230 g merguez 100% Celtic lam
  • 1 gele paprika
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 grote rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 400 g tomaten met look (in blik)
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 1 rode peper

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. baktijd
1
Snijd de 3 paprika’s in stukken en ontpit ze. Hak de rode ui grof. Snipper de ontpitte rode peper. Houd apart.
2
Snijd de merguez in kleine stukken en fruit ze 1 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olijfolie. Schep er de gesneden groenten bij en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de tijm, de oregano en de honing. Meng 1 min., voeg het tomatenvlees toe, spoel het blik met de rode wijn en giet in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout, zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Haal het deksel van de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen, om de saus te laten inkoken.
3
Breng verder op smaak en dien heel warm op, met gekookte aardappelen, orzo of brood.
4
Tip: Garneer je gerecht met enkele pepers op azijn en/of bladpeterselie.
1
Snijd de 3 paprika’s in stukken en ontpit ze. Hak de rode ui grof. Snipper de ontpitte rode peper. Houd apart.
2
Snijd de merguez in kleine stukken en fruit ze 1 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olijfolie. Schep er de gesneden groenten bij en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Voeg het geperste teentje knoflook toe, de tijm, de oregano en de honing. Meng 1 min., voeg het tomatenvlees toe, spoel het blik met de rode wijn en giet in de sauteerpan. Kruid met peper, met zout, zet het deksel op de pan en laat 5 min. sudderen. Haal het deksel van de pan en laat 30 min. op een heel zacht vuurtje sudderen, om de saus te laten inkoken.
3
Breng verder op smaak en dien heel warm op, met gekookte aardappelen, orzo of brood.
4
Tip: Garneer je gerecht met enkele pepers op azijn en/of bladpeterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 103 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 103 kcal - Vetten: 6,3 g - Koolhydraten: 4,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 4,1 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mergueze | Vegan
Greenway Mergueze | Vegan
2 × 180 gr
4
45
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
2 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Gepelde Tomaten
Mutti Gepelde Tomaten
400 gr
-20% voor 3
1
89
Cabernet Sauvignon
Las Puertas Cabernet Sauvignon
25 cl
-15% voor 3
1
79
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Classico
Bertolli Olijfolie | Classico
75 cl
2de tegen -30%
12
55
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€28,78