Recept zoekresultatenFruitcarpaccio met feta en basilicum
Delhaize logo
  • Fruitcarpaccio met feta en basilicum
    B

Fruitcarpaccio met feta en basilicum

door Line Couvreur
Fruitcarpaccio met feta en basilicumB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 1/2 gekke appel
  • 1/2 gekke peer
  • 1/4 Charentaismeloen
  • 100 g aardbeien
  • 60 g frambozen
  • 25 g blauwe bessen
  • 2 vijgen
  • 1 pruim
  • 1 citroen
  • 4 takjes basilicum
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 1/2 gekke appel
  • 1/2 gekke peer
  • 1/4 Charentaismeloen
  • 100 g aardbeien
  • 60 g frambozen
  • 25 g blauwe bessen
  • 2 vijgen
  • 1 pruim
  • 1 citroen
  • 4 takjes basilicum
  • 200 g feta
  • 4 el olijfolie
  • Espelettepeper

Begin met koken

: 20 min.
1
Ontpit de meloen en de avocado, schil ze en snijd ze met de mandoline in fijne plakjes. Doe hetzelfde met de komkommer, de appel, de peer, de aardbeien, de vijgen en de pruim. Snijd de feta met een mes in fijne plakjes.
2
Verdeel alles over de borden, voeg de blauwe bessen en de frambozen in stukken toe. Besprenkel met citroensap en olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg eventueel een snufje Espelettepeper toe, werk af met basilicum en serveer.
1
Ontpit de meloen en de avocado, schil ze en snijd ze met de mandoline in fijne plakjes. Doe hetzelfde met de komkommer, de appel, de peer, de aardbeien, de vijgen en de pruim. Snijd de feta met een mes in fijne plakjes.
2
Verdeel alles over de borden, voeg de blauwe bessen en de frambozen in stukken toe. Besprenkel met citroensap en olijfolie, kruid met peper en zout. Voeg eventueel een snufje Espelettepeper toe, werk af met basilicum en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 157 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 3,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 157 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 3,7 g
Grieks
Vegetarisch
Lunch