1
Snijd de wortel in kleine blokjes en hak de ui. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie en de tijm. Voeg het geperste teentje knoflook toe en de gerookte paprika. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje stoven. Voeg de tomaten toe en laat op een vrij hoog vuur inkoken, tot een compacte vulling. Schuif ze op een bord zodat ze snel afkoelt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Klop het ei in een slakom los en houd ± 2 el apart in een klein kommetje. Schep de tonijn samen met de olijven in schijfjes en de groentebereiding in de slakom. Meng en breng verder op smaak.
3
Snijd het deeg in 4 (tot driehoeken). Bedek één kant van elke deegdriehoek met vulling, maar niet tot aan de randen. Bevochtig de randen en vouw toe tot empanada’s. Druk de randen met de vingers vast en draai ze lichtjes. Leg ze op het bakpapier en schuif het papier op het rooster van de oven. Smeer de empanada’s in met de rest van het losgeklopte ei en bak ze 25 min. in de oven.
4
Serveer warm of op kamertemperatuur en geef er eventueel een slaatje bij.
1
Snijd de wortel in kleine blokjes en hak de ui. Fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie en de tijm. Voeg het geperste teentje knoflook toe en de gerookte paprika. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje stoven. Voeg de tomaten toe en laat op een vrij hoog vuur inkoken, tot een compacte vulling. Schuif ze op een bord zodat ze snel afkoelt.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Klop het ei in een slakom los en houd ± 2 el apart in een klein kommetje. Schep de tonijn samen met de olijven in schijfjes en de groentebereiding in de slakom. Meng en breng verder op smaak.
3
Snijd het deeg in 4 (tot driehoeken). Bedek één kant van elke deegdriehoek met vulling, maar niet tot aan de randen. Bevochtig de randen en vouw toe tot empanada’s. Druk de randen met de vingers vast en draai ze lichtjes. Leg ze op het bakpapier en schuif het papier op het rooster van de oven. Smeer de empanada’s in met de rest van het losgeklopte ei en bak ze 25 min. in de oven.
4
Serveer warm of op kamertemperatuur en geef er eventueel een slaatje bij.