OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenSpanakopita - spinazie- en fetataart
Recept zoekresultatenSpanakopita - spinazie- en fetataart
Delhaize logo
B

Spanakopita - spinazie- en fetataart

Spanakopita - spinazie- en fetataartB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g feta bio
  • 3 bio-eieren
  • 100 g boter
  • 18 vellen diepgevroren filodeeg
  • 1/4 bosje dille
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 bosje munt
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 tiges stengeluien (groene uien)
  • 900 g verse spinazie
  • 1 witte ui
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 g feta bio
  • 3 bio-eieren
  • 100 g boter
  • 18 vellen diepgevroren filodeeg
  • 1/4 bosje dille
  • 1/2 kl gemalen nootmuskaat
  • 1 bosje munt
  • 1 e.l. olijfolie
  • 4 tiges stengeluien (groene uien)
  • 900 g verse spinazie
  • 1 witte ui
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 40 min. + 25 min. baktijd
1
Laat het filodeeg in de plastic verpakking ontdooien. Snijd de groene uien in dunne plakjes.
2
Hak de witte ui fijn en fruit hem 5 min. op een zacht vuurtje in 1 eetlepel olie. Voeg er beetje bij beetje de groene uien en de spinazie aan toe. Laat 10 min. al roerend bakken. Haal van het vuur, doe alles in een vergiet en druk samen om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Giet alles in een diep bord. Voeg gehakte dille en muntblaadjes toe, samen met de verkruimelde feta.
3
Klop de eieren los met muskaatnoot, zout en peper. Giet over de spinazie en meng.
4
Laat de oven voorverwarmen op 180°C en smelt de boter (microgolf).
5
Beboter een rechthoekige ovenschotel van 24 x 30 cm met een keukenpenseel. Doe hetzelfde met een vel filodeeg en leg het in de schotel. Herhaal met nog 5 vellen. Giet de spinazievulling in de schotel en vouw de deegboorden naar binnen. Bedek met 6 beboterde vellen filodeeg. Beboter nog zes vellen filodeeg en verdeel ze in repen. Leg in laagjes over de taart.
6
Zet in de oven gedurende 25 min. of tot de taart goudbruin van kleur is.
1
Laat het filodeeg in de plastic verpakking ontdooien. Snijd de groene uien in dunne plakjes.
2
Hak de witte ui fijn en fruit hem 5 min. op een zacht vuurtje in 1 eetlepel olie. Voeg er beetje bij beetje de groene uien en de spinazie aan toe. Laat 10 min. al roerend bakken. Haal van het vuur, doe alles in een vergiet en druk samen om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Giet alles in een diep bord. Voeg gehakte dille en muntblaadjes toe, samen met de verkruimelde feta.
3
Klop de eieren los met muskaatnoot, zout en peper. Giet over de spinazie en meng.
4
Laat de oven voorverwarmen op 180°C en smelt de boter (microgolf).
5
Beboter een rechthoekige ovenschotel van 24 x 30 cm met een keukenpenseel. Doe hetzelfde met een vel filodeeg en leg het in de schotel. Herhaal met nog 5 vellen. Giet de spinazievulling in de schotel en vouw de deegboorden naar binnen. Bedek met 6 beboterde vellen filodeeg. Beboter nog zes vellen filodeeg en verdeel ze in repen. Leg in laagjes over de taart.
6
Zet in de oven gedurende 25 min. of tot de taart goudbruin van kleur is.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 529; energie (kCal): 127; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 241,55
Grieks
Vegetarisch
Barbecue,Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
2
95
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Spinazie
Delhaize Spinazie
2 × 450 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
€23,96