Recept zoekresultatenBrochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
Recept zoekresultatenBrochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
Delhaize logo
  • Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
    Nutri-Score A

Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus

Brochettes met kip en sinaasappel, pindasausA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 eetappelsienen
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 600 g kippenlapjes in 24 blokjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 100 g pindaboter
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 eetappelsienen
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 600 g kippenlapjes in 24 blokjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 100 g pindaboter
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

  1. 1
    Voor de saus: Verwarm de pindaboter in de microgolfoven (2 min. op 600 W) met het sap van 1,5 sinaasappel, het piment, de geperste knoflook, zout en peper.
  2. 2
    Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
  3. 3
    Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
  4. 4
    Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
  5. 5
    Dien heet op met de gekoelde saus.
  1. 1
    Voor de saus: Verwarm de pindaboter in de microgolfoven (2 min. op 600 W) met het sap van 1,5 sinaasappel, het piment, de geperste knoflook, zout en peper.
  2. 2
    Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
  3. 3
    Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
  4. 4
    Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
  5. 5
    Dien heet op met de gekoelde saus.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 634; energie (kCal): 152; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 4,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 500,84
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
    3
    29
  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
  • Delhaize Filet | Kip
    600 gr
    7
    80
  • Whole Earth Pindakaas | Golden Roasted
    320 gr
    4
    39
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29

Totaal:

€16,83