Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsgehaktballetjes met amandelen
Delhaize logo
  • Kalfsgehaktballetjes met amandelen

Kalfsgehaktballetjes met amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Kids
Hoofdgerecht
Kalfsgehaktballetjes met amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g gemengd gehakt (varken-kalf) Delhaize
  • 80 g amandelpoeder Delhaize
  • 250 g langkorrelige Thaise rijst
  • 1 ei Delhaize
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 dopjes saffraanpoeder Delhaize
  • 20 cl melk Delhaize
  • 2 uien
  • 1/2 koffielepel komijn in poeder Delhaize
  • 75 cl gevogeltebouillon
  • 50 g oud brood
  • zwarte peper van de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012390000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    18100,00 €/kg
    €9,05
    S2011091908000160000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    1. Hak de ui en de peterselieblaadjes.
    2. Scheur het oud brood in stukken en laat ze weken in de melk. Wring ze goed uit tussen je vuist en doe ze samen met het gehakt, het ei, de helft van de peterselie, wat peper en zout in een grote kom. Meng alles met je handen en maak er bolletjes ter grootte van een noot van.
    3. Doe de olie in een stoofpotje en laat de ui 5 minuten stoven op een zacht vuurtje. Doe er de gevogeltebouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de komijn, de saffraan en vervolgens de balletjes toe. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de balletjes uit de stoofpot en doe het amandelpoeder bij de rest van de bouillon. Mix met een staafmixer tot je een saus verkrijgt.
    4. Doe de balletjes opnieuw in de stoofpot. Breng eventueel op smaak en dien op met rijst en de rest van de peterselie.

    Kooktip

    Het amandelpoeder maakt de saus dikker en geeft het gerecht een zachte, zoete smaak.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kids
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalfsgehaktballetjes met amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012390000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    18100,00 €/kg
    €9,05
    S2011091908000160000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000